Творчески тандем между блогър и моден дизайнер на модната седмица в Милано

Миниколекция Седмица в Милано на дизайнера Славина Петрова и модния блог Style inspiratrice се представя в София паралелно на Модната седмица в Милано
 
За първи път в България блогър и дизайнер се асоциират, за да създадат съвместна мини капсулна колекция. Вдъхновението за нея идва от Седмицата на модата в Милано, а колекцията обхваща всички моменти от една модна седмица – от излизането сутрин, задължителното кафе, забързаното всекидневие – на високи токчета, партито в малките часове на нощта…
„Решихме да споделим неща, които много харесваме, не можем да живеем без тях и никога няма да ни омръзнат!“ споделя блогърът Style inspiratrice. Изборът пада върху Милано, защото това е градът на еклектиката и на уникалното съжителство на старо и ултрамодерно.„Това е град, от който се носи усещане за мода“, допълва модния блогър и уточнява: „Бих казала, че това е Домът на смелото и на безмилостно модерното.“
Представяйки си ритъма на Милано и то по време на Модната седица, творческият тандем представя в капсулната си колекция елементи от гардероба, които могат да се носят самостоятелно или да се комбинират помежду си. Това са нещата, които едно запалено по модата момиче може да носи по време на модната седмица, докато живее в луд, динамичен, непрестанен, забързан ритъм – тренч, пола, сако, бермуди и рокли…в екрю, пудрено бежово, каки, деним, червено и златисто.  
 
Колекцията се представя от до 3 март в галерия „Червената точка“ (София, ул. Дякон Игнатий 19) като част от цялсостна модна инсталация. Бижутата за инсталацията са селектирани от колекции на художничката Ваня Димитрова.

Славина Петрова
Завършва моден дизайн през 2009г. във Варненски Свободен Университет  „Ч. Храбър“  и следва магистратура  – специалност „Мода“ в Нов Български Университет. Взема участие в редица модни конкурси и ревюта, а през 2012 г. открива свое собствено дизайнерско ателие на ул. „Солунска " 17 в София. Работи съвместно с няколко български бутика  и участва редовно в дизайнерските събития на платформата за концептуален дизайн и съвременно изкуство „Иван Асен 22“.
 
Style Inspiratrice
Създаден през юли 2012г. Style inspiratrice е блог, посветен на модата и на стила като начин на живот, на дизайна и на вдъхновението, въплътени в неочаквани форми и комбинации. Блогът разказва истории през погледа на експерт от света на комуникациите и PR. Style inspiratrice участва в проекти и инициативи, свързани с популяризирането на българския моден дизайн, като: Le T de style, Мтелеганс, [ZorA*] Jewelry и вдъхновените гривни.  През изминалите месеци установихме сътрудничество с редица дизайнери и марки като: Мтел, Иван Асен 22, Luna Marin, Kia Fil Studios, Галерия Червената точка, Fashion days, Marks and Spencer, Pinks.bg, часовници Daniel Wellington, Bioderma и др. Style inspiratrice e първият и единствен български блог на модна тематика, който има френска версия.

Ваня Димитрова
Завършила специалност Метал в Националната художествена академия, Ваня работи скулптури, пластики и бижута от метал, дърво и алтернативни материали. Участва в редица специализирани изложби за бижута: „The Ring“ /галерия „Теста"/, „Меки и леки" /галерия "The Fridge"/, „Бижута“ /„Сариев“/ и „Get Emotional" към Sofia Design Week.
Участва в изложбата на СБХ „Пролетни бижута", в изложението за дизайн „Art Rotterdam" в Холандия и в Международния симпозиум „Бижута" в Сърбия. За последните 10 годни е спечелила близо 20 награди в различни международни конкурси и арт симпозиуми.

Сподели в: