Творческа академия "Заешка дупка" открива прием на курсисти

Основател и организатор на Академията е Ирена Иванова – писател, режисьор и актриса.

Писателските групи са в следните направления: Проза, Поезия, Кино Сценарий, Телевизионен Сценарий, Драматургия и Рекламно Писане.

Академията ще проведе своите обучения в рамките на три месеца, в периода 25.09-16.12. Приемът ще продължи до 25-ти август.

В лекторския състав са събрани едни от най-големите имена на българската литература, телевизия, кино, театър и публицистика.

Ето кои са те:

Поезия: Иван Ланджев (теория), Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Тома Марков

Проза: Владимир Трендафилов (теория), 
Група 1 – Ина Вълчанова, Владимир Зарев, Захари Карабашлиев; 
Група 2 -Емануил А. Видински, Ангел Игов, Владимир Зарев

Сценарий Кино: Правда Кирова (теория), Кристина Грозева и Петър Вълчанов, Ралица Петрова, Мина Милева и Весела Казакова

Сценарий Телевизия: Правда Кирова (теория)
Павел Веснаков, Димитър Коцев-Шошо, Любен Дилов – Син

Драматургия: Деляна Манева (теория), Иван Добчев, Елена Алексиева, Ана Васева

Реклама: Мартин Димитров и други имена, които скоро ще бъдат обявени.

ОСНОВЕН ТРИМЕСЕЧЕН КУРС

Всяка седмица, в рамките на три месеца, курсистите ще имат по две срещи следработно време (начало 19:00ч.). Първата лекция през седмицата ще бъде теоретична (2 астрономически часа с почивка), която ще бъде водена от лектор теоретик. Втората среща ще бъде с изцяло практическа насоченост (2х45мин.). Практическите лектори ще се сменят на ротационен принцип през 4 занятия, като споделят своя писателски опит и техники, поставят задачи на курсистите и ги обсъждат групово.

Програмата на Академията предлага УИКЕНД СРЕЩИ с писатели (сред които Недялко Славов, Константин Трендафилов и други), семинар (Камелия Спасова – Метаморфоза), уъркшоп(Хайку уъркшоп с Петър Чухов), радиопиеса ("Холстомер" с Веселин Мезеклиев), драма уъркшоп (Текст за вербатим театър с Възкресия Вихърова), както и прожекции на успели български филми и срещи и разговори с техните екипи. Уикендите ще бъдат подсладени с вкусните сиропи от бъз от harmonica organic foods, които са едни от партьнорите на иновативния проект.

За курсистите в групата по Поезия ще бъдат организирани "ПОЕТИЧНИ ДВУБОИ"  в Литературния клуб на Столичната Библиотека, в които поетите ще "кръстосат стихотворения".

За победителите ще има специални награди – дизайнерски чанти за писатели, от Kloshar bags.

Водещ на събитията ще бъде поетът Петър Чухов.

В края на обучението ще бъде организиран публичен ивент "ДРАМАТИНОТО ЧЕТЕНЕ" на което актьори ще четат драматургични текстове на курсистите от групата по Драматургия.

Най-добрите текстове на курсистите, ще бъдат публикувани във водещи литературни и културни списания и сайтове.

Програмата за обучение в Началния семестър е подходяща, както за хора, които имат опит с писането, така и за напълно начинаещи, които тепърва правят своите първи писателски крачки. Възрастовата граница е 18+, горна граница няма. Броят на курсистите във всяка група е ограничен, така че желаещите трябва да побързат със своите кандидатури.

След като курсистите завършат ТРИМЕСЕЧНИЯ КУРС, ще имат възможността да се запишат на МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА, който ще бъде ориентиран към реализацията на курсистите. Те ще имат свой личен редактор, който да работи по техните ръкописи, които след като бъдат завършени, ще бъдат предложени за издаване на български издателства. За Месецът на реализация, в направленията кино, телевизия, театър и публицистика,  основателят на Академията Ирена Иванова подготвя план с останалите лектори, за адаптиране на нови драматургични текстове на сцена, стажове в телевизията, заснемане на омнибус филм, стажове за публицистите и какво ли още не. Скоро ще разберем.

Документи за прием:

1. актуална автобиография, която да съдържа Вашия творчески опит, ако имате такъв или друг професионален опит.
1.1. В RE: на писмото, да съдържа имената на кандидатстващия и Направлението, в което той има желание да се обучава. В писмото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да присъства телефонният номер на лицето.
1.2 Снимка, по която няма да Ви избираме, а по-скоро ще използваме в нашия бъдещ сайт и други работни платформи, ако бъдете приети.
2. Кратко мотивационно писмо за участието Ви в Академията.
3. до 10 страници текст- за групата Проза (разказ, кратка проза или откъс от по-мащабна творба)
до 5 страници идея за игрален филм и анотация (резюме, сбит преразказ, разкриващ обективно и неутрално съдържанието ма филма) за група Кино Сценарий 
до 5 страници идея за сериал и анотация за група Телевизионен Сценарий 
до 5 стихотворения- за група Поезия.
– До 10 страници прозаичен или драматургичен текст за групата Драматургично писане
– Мотивационно писмо и автобиография за курса по Рекламно Писане

Изпращат се на адрес: akademiq.chernova@gmail.com

Локациите на срещите са три:
Център За Култура И Дебат "Червена къща" – Проза, Телевизионен сценарий, Поезия теория/ Уикенд прожекции – в следобедните часове
cosmos coworking camp – Кино и тв теория, Кино практика, Драматургия теория и практика/ Уикенд семинари, уъркшопи и срещи с писатели – в следобедните часове
SOHO Sofia – Теория Проза, Поезия Практика, Рекламно писане

За всички кандидатури, приети до края на месец юни, таксата ще бъде преференциална – 570 лв.
Таксата за курса след месец Юни става 630лв.
Предлага се възможност за записване на два курса, на преференциалната цена от 1000лв., вместо 1230лв.

За желаещите да се включат в Академията, които живеят извън фрад София и нямат физическа възможност да се включат в нея, се предлагат онлайн курсове, чрез които ще могат да посещават часовете виртуално.

Facebook страница на Творческа Академия "Заешка Дупка". Очаквайте скоро и официалния сайт на Академията.

Подходящото време да станеш това, за което си роден, винаги е сега! Особено когато можеш да се учиш от най-добрите.

Сподели в: