Танцуваме Любов с балет Тодес

Балет  "Тодес" идва в България със зрелищно, хумористично, изумително шоу, окъпано в блясък от светлини и музика. Те ще преставят спектакъла "Танцуваме любов" на 1 февруари в София и на 2 февруари във Велико Търново.

Името на новата програма “Танцуваме любов” не е случайно. За 28 години от съществуването на балета, Любовта има постоянно присъствие не само на сцената, но и извън нея. С течението на годините в колектива на балет “Тодес” има не само влюбени двойки и сплотени семейства, но и романтични връзки с драматичен край.

Развръзките в личните отношения не рефлектират върху  професионалните. Искрено, за първи път, участниците  от  трупата „разголват” преживените си емоции пред зрителите. “Тодес” дава уникалната възможност да се надникне в задкулисния живот на най – популярния балет в Русия. Очаквайте “най – откровеното” танцово преживяване от балет “Тодес” досега!

През изминалата 2014 година примата на балета Камила Вахаева и солистът Павел Волосов станаха родители на първородния си син Адам.

И в постановката „Танцуваме Любов”  балетът ще включи и участие на зрители в залата. Зрител, избран от балета и в София и Велико Търново ще има уникалния шанс да си направи „селфи” снимка след постановката с част от танцьорите.

Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия работи под „спартански” режим.

По изискване на диетолога на балета – менюто включва био продукти – българско кисело мляко, плодове и зеленчуци, произведени в България, като изцяло е съобразено със строгия хранителен режим на танцьорите.

След 28 години световен  успех на балет „Тодес”, изключителният гений  Алла Духова / балетмайсор и постановчик/,  открива първи, собствен театър „Тодес” в Москва.

Любимци на българска публика, балет „Тодес” гастролират в България за 12-та поредна година по покана на DEGRIS EVENTS.

Спектакълът „Танцуваме Любов” е илюстрация на Любовта, разказана чрез майсторския език на драматургията и хореографията.
Световно известният балет „Тодес” , „Танцуват” любовта във всичките и форми – безпощадна, безгранична, романтична, кратка или вечна.
Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов. — Хайнрих Хайне

Динамичен, с взривяваща енергия, с много чувство за хумор, спектакълът е вълнуваща история за една влюбена двойка, която преминава през всички препятствия за да успее в големия град и да съхрани любовта си.

Спектакълът е с оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно осветление.

Балетмайстор и постановчик на „Танцуваме Любов” е Алла Духова.
Балетът обединява в  хореографията си – класика, хип–хоп и модерен балет. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.
Балет „Тодес” е създаден през 1986 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова.
2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета – Тодес идва от един от най – опасните елементи във фигурното  пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали  французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

От 1990 г. балет Тодес активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролират със собствена програма в САЩ

01.02.2015 София зала 1 НДК 20:00, 02.02.2015 Велико Търново ДКС “Васил Левски” 20:00
Билети се разпространяват в мрежата на Ивентим
Цени на билетите 30 – 60 лева
Молим, заявете и купете билетите си своевременно ! Невъзможно е осигуряване на допълнителни  места в дните преди концерта.

Организаторите –  DEGRIS EVENTS

Сподели в: