Танцова работилница ще се проведе в София 10 – 16 септември

"Танцова работилница” (Dance It! 2012) ще се проведе за втори път тази година, от 10 до 16 септември в Националното училище за танцово изкуство (София). Това е проект на Фондация „Танцово Изкуство – Илиев”, организация с международна дейност, създадена през 2008 г. от Петър Илиев, български хореограф и преподавател в Чикаго. От 2011 г. проектът се осъществява основно с любезната подкрепа на Фондация "Америка за България".

През интензивната творческа седмица танцьорите ще имат възможността да усвоят нови танцови техники в 5 различни стила: балет – стил Баланчин, бродуей джаз, съвременен танц, хип-хоп и характерен танц. Всеки от поканените американски и български хореографи е утвърден и известен професионалист в своята сфера и ще мотивира участниците със своя индивидуален подход и любопитен професионален опит.

От 2008 г. досега в „Танцова работилница” са участвали повече от 450 танцьори от България, Черна гора и САЩ. Над 25 млади български таланта са получили стипендии за обучение в САЩ. Стипендианти на “Работилницата” работят към момента в Националната опера, в Държавния музикален и балетен център, в Държавната Опера – Русе, в танцови театри и компании в Германия, Италия и САЩ.

За първи път в продължение на пролетната програма от месец април се организира и есенна такава, поради растящия интерес, изразяваното желание на участниците чрез увеличен интензитет на програмата да се усъвършенстват повече и поради липсата на летен танцов тренинг в България.

Младите танцьори и известните хореографи ще творят заедно по време на работилницата, като за периода от една седмица те ще разработят нов репертоар, който ще бъде показан по време на отворени студия на 15 септември (събота) в Национално училище за танцово изкуство.

Програмата на есенната “Танцова работилница 2012” (Dance It! 2012) включва още една танцова акция на открито в града, както и интерактивна дискусия с бивши стипендианти на фондацията за техните преживявания и опит в известни танцови училища и компании в САЩ.

За регистрация за участие посетете страницата на Фондация "Танцово изкуство – Илиев": www.ilievdance.org.

Сподели в: