Танцовата трупа Огънят на Анадола среща Изтока и Запада в София

Най-популярната турска трупа „Огънят на Анадола” ще представи спектакъла „Еволюция”  само на едно представление в София – на 8 Декември, в зала1 НДК.                     

Базисната концепция на програмата на “Огънят на Анадола” е срещата на цивилизациите. Това е танцов портрет, който среща източната и западната култура, изпращайки универсалното послание за световен мир.
Арт директор и хореограф е създателят на трупата Мустафа Ердоган.

Зрелищните спектакли на трупата са резултат на дълги репетиции, съпроводени от хореографи, естети, диетолози, масажисти и йога инструктори.Танцьорите имат теоритични часове по “Нотация на ритмите на Анадола” за да достигнат техниката си до абсолютен перфекционизъм.

"Огънят на Анадола" започва световното си турне през 2002 г. и веднага получава покани за повече от 20 държави – Германия, Белгия, Холандия, Израел, Китай, Япония… Успехът на трупата се дължи на невероятния синтез на стотици танцови стъпки и музика от различни региони на Турция. В спектаклите са вплетени елементи от митологията и затова според Ердоган той може да бъде наречен антична мозайка от любовта, културата, историята и духа на Анадола.

"Огънят на Анадола"  получават овациите на Медисън Скуер Гардън в Ню Йорк, Чикаго Тиатър, Берси в Париж. Играе се с огромен успех в Парламента на Китай, Московския Кремъл, Джамията Мохамед Али в Кайро, пред Египетските пирамиди… От Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова.

“Огънят на Анадола” е номиниран за "Гинес" като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.

Мустафа Ердоган е роден в Хакари през 1965 г. Той учи философия в университета в Хаджеттепе и публична администрация в университета Гази. По време на образованието си не престава да се интересува от народни танци и с трупите, които тренира, печели награди по фестивали и състезания в Турция и извън нея.

Билети на Касата на  НДК и в мрежата на Eventim.bg.

Сподели в: