Тайната на 13-я апостол

На пазара вече е излязла новата книга на ИК Колибри – Тайната на 13-я апостол – исторически трилър от френския писател Мишел Беноа.

За книгата:
В бързия влак Рим-Париж е убит монахът-ерудит брат Андрей, който е бил на път да разкрие тайна, способна да разклати устоите на целия Запад. Все пак той е успял да довери на своя млад приятел и следовник брат Нил мистерията, която от самото си основаване Църквата грижливо крие. Нил предприема разследване и тръгва по следите на едно апостолско послание и на любимия ученик на Исус – загадъчния тринайсети апостол, за когото историята мълчи вече двайсет нека. И тъй като на карта е световният ред, Рим ще направи всичко възможно, за да му попречи, Йерусалим и Мека – също. Убийства, лъжи, конспирации, шпионски мрежи, тайни общества…

От кулисите на Ватикана до Кумранските пещери, от загадките на есеите до тези на тамплиерите, пред нас е един спиращ дъха историко-религиозен трилър в традицията на „Името на розата” и „Шифърът на Леонардо”.

За автора:
Специалист по църковна история, Мишел Беноа, сам монах в течение на двайсет и пет години, съчетава в книгата си документалната прецизност на учения-теолог с прозорливостта на следователя. Като ни увлича в покоряващо пътешествие към корените на нашата цивилизация, той ни разкрива едно ново лице на Галилееца, лишено от ореола на божествеността, но пък по-човечно.

Онези, които са се опитали да прозрат загадката на тринайсетия апостол, не са между живите, за да разкажат…

Корична цена: 12 лв.

Сподели в: