Тази седмица в Студио 5

На 04 ноември от 22 часа Студио 5 ще бъде единственото истински аристократично място – с Два рояла без рояли на маестро Живко Петров и маестро Ангел Заберски. Към тях ще се присъединят Христо Йоцов (барабани) и Митко Шанов (бас), за да допълнят музикалния шедьовър.
Виртуозите на клавишите обещават едно неповторимо преживяване, в което ще поднесат на публиката стилно подбран микс от класика, романтика, емоция и… джаз. Проектът съществува от пет години, като досега е представян пред публиката в състав: Живко Петров, Ангел Заберски, Димитър Семов и Димитър Шанов.
В програмата си за Студио 5 Живко и Ангел са включили класически пиеси на Моцарт, Рахманинов, Григ, Петко Стайнов и др., както и спонтанни импровизации, които безкрайно ще ви изненадат. Концертът обещава майсторски изпълнения и неподражаеми интерпретации в един клавирен флирт поднесен с резенче вдъхновяващ джаз.
За всички, които искат да станат свидетели на дружбата между класическата и джаз музиката, то вратите ни са отворени в 22 часа, на 04 ноември, Студио 5.

Билети 15 лв. на касата в Студио 5.

Flamenco Fiesta с Rumba Aficionado feat. Josè Màrquez
Подгряващата група на Джипси Кингс в Студио 5 на 6-ти ноември!

За радост на почитателите на истинската испанска музика и въпреки падането на концерта на Джипси Кингс, група Румба Афисионадо, която бе избрана да ги подгрява, ще изнесе концерт на същата дата – 6.11 в Студио 5 от 22 часа. Фиестата далеч не е свършила – тепърва започва! Специално от Испания – гости ще бъдат фламенко китаристa Хосе Маркес и перкусиониста Сани.
Rumba Aficionado е проект на Христо Коликов, Цветан Андреев и Симеон Леонидов. През 2005 г. Христо завършва музикалния университет "Моцартеум" в Залцбург, Австрия със специалност китара. Основател и съосновател е на популярните в Западна Европа групи Mama Rumba, Los Coronas и NuAges. Основен член е на световно известната група Рико Санчез & Дъ Джипсийз. Цветан и Симеон са студенти по класическа китара в Националната Музикална Академия и са носители на множество награди от престижни конкурси. През 2009 г. тримата китаристи основават група „Румба Афисионадо”, а в началото на тази година към проекта се присъединява и Бъни (перкусии), който също така е и участник в няколко други проекта („Ехо”, „Оратница” и др.).
Очаква ни една вечер на много музика от Испания, Мексико, Куба, Латинска Америка. Донесете си средиземноморското настроение, ветрилата и слънце в усмивките, а за останалото ще се погрижат Rumba Aficionado и Josè Màrquez – на 06 ноември от 22 часа в клуб Студио 5!

Билети: 10 лв.

За повече информация: http://www.facebook.com/rumbaaficionado?sk=wall.

Сподели в: