С "Чайка" откриват Дунав фест – Русе

Международен театрален Дунав фест ще се проведе в Русе от 30 октомври до 8 ноември 2008 г. Откриването ще бъде на 30 октомври  със спектакъла на Театър “Българска  армия”  “Чайка” от А. П.Чехов (режисьор проф. Крикор Азарян).

На културния форум ще участват също  Народният театър с моноспектакъла на Мариус Донкин  “Г-н Ибрахим и цветята на Корана” от Ерик-Еманюел Шмит (режисьор проф. Снежина Танковска), театрална трупа от Катар, която ще представи своя постановка на “Оркестър “Титаник” от Христо Бойчев в деня, в който Русенският театър  преди това ще покаже своето представление със същото заглавие,  Русенският театър с “Фламбе” по Ханох Левин (реж. Александър Беровски), Театър “199”   с “Коко” от Саня Домазет (режисьор Възкресия Вихърова), Театър “Квартет” от гр. Скопие – с авторския спектакъл на Георгий Йоревски “Електроенцефалограма”; театърът от гр. Оснабрюк, Германия – с “Убиецът на елхата” от Ребека Крихелдорфс.

Ще бъде организиран уъркшоп с млади актьори под ръководството на хореографите  Йълдъз Чанкая от Турция и Татяна Соколова.
       
В рамките на фестивала ще бъде открита и изложба на изявения русенски живописец Володя Кенарев.

На Дунав фест ще бъде връчена и наградата “Ледената маска” за най-добър български спектакъл на годината.
     

Сподели в: