С фолклорно шоу презентираха премиерата на „Българи от старо време”

С фолклорно шоу презентираха премиерата на „Българи от старо време” във В.Търново
Режисьорът Марио Николов представя за пореден път триумфалната си постановъчна версия

С номинация за най-високото отличие в света на музикалните изкуства у нас – „Кристална лира” започва творческия си път уникалната постановъчна версия на Марио Николов през 2001 г. Именно на сцената на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов” с „Българи т старо време” популярния ни оперетен ас дава ярка заявка за нова епоха в представянето на съвременните музикално-сценични изкуства. Следват запомнящите се спектакли на „Прилепът”, „Службогонци”, „Царицата на чардаша” в МДТ „К. Кисимов”, Опера Бургас и Националния музикален театър в София.

Забавен, автентичен, въздействащ и по български характерен, „Българи от старо време” триумфира из цяла България с трупата на МДТ „К. Кисимов”. През 2009 г. Марио Николов поставя забележителния си спектакъл и в Опера Бургас, като веднага заглавието получава покана за участие в престижния крайморски фестивал „Летни музикални вечери” и представяне на открито в Амфитеатъра на Созопол.

На 8 септември от 19.00 ч. всички почитатели ще могат да видят премиерата на „Българи от старо време” във В. Търново.

С фолклорно шоу на 7-ми вечерта, спектакълът бе презентиран на многобройните минувачи пред театъра в центъра на старата ни столица. Ентусиазираната публика бе смаяна от оригиналното решение на постановчика Марио Николов и побърза да закупи билети за премиерните спектакли на това най-българско от българските заглавия в музикално-сценичното ни изкуство. Запазена марка на режисьора и в актуалната постановка си остава присъствието на голям фолклорен ансамбъл.
Участват солисти, хор, балет и оркестър на МДТ „К. Кисимов” В. Търново и професионален фолклорен ансамбъл „Искра”.
Режисьор – Марио Николов, Диригент – Славил Димитров, Хореографи – Борислав Ангелов и Румяна Маркова, Сценография и костюми – Лидия Къркеланова.

Марио Николов е знаков солист от сцената на Националния музикален театър „Ст. Македонски”, последовател на уникалната оперетна култура и традиции у нас, режисьор и артист с ярка творческа визия за съвремениия музикален театър.

Сподели в: