С филм и торта честитим 80-тия рожден ден на Далай Лама

На 6 юли, от 18:30 ч. във Фотосинтезис, София приятели и съмишленици ще се съберат, за да отбележат заедно 80-тия рожден ден на Далай Лама.

На тази дата навсякъде по света приятелите на Тибет и Далай Лама отправят своите пожелания за здраве и дълъг живот на Негово Светейшество Тенцин Гятцо и организират празненства в негова чест.

"Ние, българските приятели на Тибет, се присъединяваме към този глобален юбилей на един изключителен съвременник, учен и духовен лидер, Нобелов лауреат за мир, непоколебим последовател на ненасилието като принцип за разрешаване на конфликти във всеки аспект на заобикалящия ни свят, борец за свободата и опазването на културата на своя народ, символ на надеждата и упованието на 6 милиона тибетци вътре в Тибет за по-добър живот, и най-популярната и представителната фигура на предаваната от поколение на поколение традиция на тибетския будизъм.

Ще бъде излъчен и документалният филм "От изгрев до залез" за 24 часа от ежедневието на Далай Лама в неговата резиденция в индийския град Дхарамсала, с превод на български език.

Заповядайте да отбележим заедно 80-ия рожден ден на Далай Лама, за който нашите приятели от пекарна Ананда ще приготвят специална торта. "

Сподели в: