С ретро дрехи и на колело – на 18 септември в София

Elegant Ride Style е събитие за един ден, целящо да съчетае обикновеното каране на колело в празник на стила. Условието – да имате собствен велосипед, да се облечете елегантно и да се включите в спокойна велоразходка в центъра на София.

Дата: 18 септемеври, 13:00 ч. Среща: ул."Ген.Й.В Гурко" № 4 (Телефонната палата). Скоро ще бъде съобщен и маршрутът.
Дата: 2 окотмври, 13:18:00 ч.

Без такса за участие, но след задължителна заявка за участие в свободен текст на велосипедист (две имена) и колело на e-mail: elegantridestyle@gmail.com.

Популяризиране и насърчаване използването на велосипед в София с плавно каране, облечени стилно в елегантни винтидж дрехи и вдъхновени от началото на 20 век и London Tweed Run. Това е велосипедно движение, симпатизантите на което се стремят да подражават на отминалата епоха с антични велосипеди и модата от края на 19-ти и началото на 20 век. Основната идея е да има "весела и забавна велоразходка, в класически стил", въз основа на London Tweed Run, но под името Elegant Ride Style.

"Терминът "туид" идва от британците, които правят вълнени костюми от тъкани изработени от шотландска вълна, която е силен, издръжлив и топъл материал; произведен от просто тъкане и пресукване на цветни, вълнени нишки заедно, в две или три пласта прежда. "

Целта на Elegant Ride Style
Да заяви класа и стил чрез елегантно и спокойно каране на колело в центъра на София, облечени в ретро облекло, с цел подобряване отношението към велосипедистите на София и насърчаване повече хора да използват велосипед в града. Това предлага забавен и красив начин да поканим хората да използват велосипеди в градовете, като друг начин за транспорт, както и предлага идеална рамка, в която може да се комбинира мода и фотография, да се отбележи нашият уникален град София с неговото усмихнато население, с творчество и стил.

Към кого е насочен?
Основно е насочен, към всички любители на велосипедите; както възрастните колездачи и любители, така дори семейства с деца и всички останали помежду тях, без значение на пол, възраст или положение.
Дори да нямате велосипед, се чувствайте поканени да прекарете чудесно неделния следобед с ваши познати или приятели велосипедисти.

Изисквания към облеклото

•Ретро облекло: спретнати господа и елегантни дами.
•Почистете и излъскайте возилата си и подгответе най-стилните си костюми вдъхновени от модата на миналия век.
•Препоръчителни са: сака от туид, интересни шапки, Fair Isle джъмпери, вълнени сака, мериносова вълна пуловери, ефирни поли и може би пелерини за дамите, шалчета, папионки или вратовръзки за господата.

Допълнителни занимания
•Конкурс за най-елегантно облекло в комбинация с персонален велосипед.
•Време за чай.
•Фото покана.
•Джаз и суинг музика.

Elegant Ride Style състезания
Категории с награди

•Най-добра дамска комбинация на костюм с персонален велосипед.
•Най-добра мъжка комбинация на костюм с персонален велосипед.
•Най-елегантно и стилно колело

Сподели в: