С прожекция и джаз концерт откриват фотографската изложба „Истински истории от САЩ“

В деня на София Vivacom Art Hall и инициаторите на музикалния проектБез граници” откриват фотографската изложба „Истински истории от САЩ“ с прожекция на едноименния документален филм и джаз концерт пред Телефонната палата. Филмът и изложбата, която може да бъде видяна от 17 до 23 септември, са посветени на българските музиканти в САЩ. Част от тях се прибират в София за специална серия от концерти, първите от които са пред палатата на ул.Гурко 4 на 17 и 18 септември от 19:00 часа.

Истински истории от САЩ” е документален филм, реализиран като част от музикалния проект „Без граници”, който представя живота и творчеството на български музиканти по света. Автор, режисьор и оператор на филма е българската фотографка Блага Димитрова, която черпи вдъхновение от класическата и джаз музика. Посетителите на галерията ще имат възможността да видят първата част на филма, който разказва историите на няколко музиканта, пръснати из Източния бряг на САЩ. Лентата е озвучена от авторската музика на Пол Карлън, Асен Дойкин и Петър Славов.

Впечатленията, които Блага трупа по време на своите пътувания в Америка и из света на класическата и джаз музика, са запечатани и на множество снимки. Сюжетите, които авторката най-често фотографира са градовете и хората, посветили съдбата си на музиката. В настоящата изложба ще могат да бъдят видяни фотографии от Ню Йорк, Бостън, Маями, Ню Орлиънс и Чикаго и лицата на родни и чуждестранни класически и джаз музиканти, които участват в проекта „Без граници”.

По повод откриването на изложбата и представянето на филма у нас пристигат и много от героите на „Истински истории от САЩ”. В концертите участват на Чад Браун (саксофон), Мартин Дойкин (бас), Милен Кукошаров (пиано), Митко Димитров (барабани) и Алекс Стоянов (флейта).

Сподели в: