"С дъх на кафе" – Екзотичен коктейл от романтика и страст

Лондон, 1896 г., Робърт Уолис, бохем и мизерстващ поет, поема ангажимент към загадъчен търговец на кафе. Задачата му е да състави "речник на кафето", в който да опише неуловимите аромати на сортовете на това легендарно растение. Омаян от вълшебния дъх на кафето и запленен от свободомислещата Емили, дъщеря на новия му началник, Робърт се влюбва…

Но задачата му го отвежда в далечна Африка, където пред него се разкрива един нов свят. След срещата с робинята Фикре и участието му в традиционни абисински кефеени церемонии, Робърт разбира, че мислите и сетивата му никога повече няма да бъдат същите. Той се потапя в тайнствения свят на Африка, изпълнен с мистика, страст и … опияняващия дъх на кафе.

Най-странната любовна история за двама души, които всъщност не са заедно. Историята за живота на Робърт и Емили е изумителна. Тази книга не само ще ви развълнува, но ще ви разсмее, разплаче и разгневи едновременно… Роман, изтъкан от емоции, ухаещ на един от най-омагьосващите аромати на света – аромата на кафето.

За автора:
Антъни Капела е роден през 1962 г. в Уганда, Африка. Получава образованието си в Сейнт Питърс Колидж, Оксфорд, където следва Английска литература и завършва първи по успех. Първата му книга "Ако искаш да си легнеш с мен…, сготви ми!" постига световен успех и е преведена на деветнадесет езика. "С дъх на кафе" е най-новият му роман.

Премиера: 1 юни 2009 г.
Страници: 475
Корична цена: 14 лв.
Издава: ИК Кръгозор

Сподели в: