С бурни аплодисменти започна източно-европейското турне на Щраус Оркестра Виена

С бурни овации в Чехия и Полша стартира източно-европейското турне на Щраус Оркестра Виена, похвалиха се от мениджмънта на формацията в кореспонденция до продуцентска компания АРТ БГ. В продължение на три биса публиката аплодира оркестъра и не му позволи да се прибере зад кулисите.

Щраус Оркестра Виена, представящ класиката на династията Щраус, очакваме да посети за първи път в България за концерти на 9 декември в София и 10 декември в Пловдив в рамките на същото турне, което ще премине още през Унгария, Словения, Хърватска, Румъния и други.

Вече е ясна програмата на Щраус Оркестра Виена за България под ръководството на един от най-уважаваните диригенти във Виена маестро Петер Гут.

В изпълнение на оркестъра в зала 1 на НДК и Концертна зала Пловдив ще прозвучат  едни от най-популярните композиции на Йохан Щраус, сред които фрагменти от оперетните шедьоври „Прилепът“, „Виенска кръв“, „Дантелената кърпичка на кралицата“, „Нощ във Венеция“ и емблематичният „Радецки марш“ на Йохан Щраус-баща.
Като специално коледно допълнение ще чуем  обичани произведения на Франц Лехар,  Емерих Калман и Роберт Щолц.
С ангелския си глас ще ни дари сопраното Моника Мосер в София, която ще изпълнява вокалните партии в този елегантен концерт – основен акцент от Новогодишния музикален фестивал на НДК тази година.

Билети за концертите на Щраус Оркестра Виена у нас все още има и могат да бъдат закупени от Eventim и локалните каси:
9 декември София, Билетен център НДК
10 декември Пловдив – на касата пред Община Пловдив и касата на Концертна зала.

Сподели в: