Сюжети от дърво в Червената точка

Пластики, съдове и колажи върху дърво е избрала за лятната си експозиция „Червената точка“.  Така успява да предложи на посетителите разнообразни сюжети от дърво, които провокират въображението за разнородни истории от България и света. 

Сборната изложба на галерията събира седем от авторите, с които тя традиционно работи:  Георги Великов,  Даниел Мирчев,  Димитър Митев, Николай Мартинов, Стелиян Стелиянов,  Тихомир Величков и Цветан Николов. Новият за галерията автор е Милен Сарандев, който живее и работи в Ню Йорк. Негови са цветните колажи върху дърво, които внасят задгранични сюжети в общата експозиция. Екзотичният привкус в изложбата е осигурен от Цветан Николов с обичайния за него интерес към африканските мотиви и от Тихомир Величков със съдовете му, изработени от дървото «зебрано» и от корени на орех. Традиционните български мотиви пък могат да с открият в паната за стена на Георги Великов и Стелиян Стелиянов. 

Селекцията носи настроение и предлага удачни идеи за нетрадиционни подаръци по летни поводи и семейни празници, с каквито лятото обичайно е изпълнено.

 „Червената точка“ се намира в центъра на София и много често предлага само скулптури от дърво, вярвайки че дървото е естествена част от българския дом и естетика. Мисията й да предлага авторски пластики от дърво, които да са естествен завършек на интериора, и този път е постигната с летните й предложения.  Те ще допълнят удачно  различни интериорни пространства, както съвременни, така и по-традиционни.

„Сюжети от дърво“ ще остане в галерия „Червената точка“, намираща се на ул. Дякон Игнатий 19,  от 17 юли до 7 август. 

Сподели в: