Със "Закуска в Тифани" се открива фестивалът CineLibri

На 2 ноември официално ще бъде открит първият по рода си кино-литературен фестивал CineLibri. Това ще стане с прожекцията на култовия "Закуска в Тифани".Вечерта започва в 19:00 ч. в кино Люмиер с музика на живо, коктейли, перли и папийонки! Защото закуските в Тифани отдавна не са това, което бяха.

Фестивалът  CineLibri е посветен на 25 годишнината на издателство "Колибри", което е и инициатор на форума.Как ще протече официалната първа среща на филмите с книгите?

Ще има един нестандартен флашмоб, нов аранжимент на най-разпознаваемата филмова мелодия в света и струнен квартет с най-магнетичния гост-вокалист, който можете да си представите. Следва почерпка в любимия ни литературен клуб – „Перото” в НДК.

И това е само началото. CineLibri е първото, уникално по рода си събитие от цяла поредица инициативи, с които „Колибри” ще отбележи своя 25-и рожден ден. Очакват ви паметни мигове в компанията на най-вдъхновяващите изкуства в света. Празничната полифония ще продължи от 2 ноември до 14 декември и ние искрено се надяваме, че ще извървим този път заедно с вас.

Освен на 2 ноември, филмът на режисьора Блейк Едуардс ще бъде излъчен и на 5 ноември от 20.30 ч. в кино Одеон в столицата, а пловдивчани ще могат да го гледат на 8 ноември от 18.30 ч. в Lucky Дом на киното – Пловдив.

„Тя знае, че най-много сълзи са проляти заради сбъднати мечти. На нея не й е нужно легло, за да докаже женствеността си. Може да бъде секси, докато бере ябълки. Или докато стои под дъжда…"

Одри Хепбърн с лекота се превъплъщава в ролята на незабравимата Холи Голайтли в една от най-великите филмови адаптации на всички времена, създадена по мотиви от емблематичната новела на Труман Капоти.

„Нощта прелива в ден над пустото „Пето Авеню”. Докато Ню Йорк прогонва съня от очите си, една стройна фигура, ухаеща на вчерашни мечти, се отразява във витрината на най-известния бижутериен магазин в света. Скрита зад слънчеви очила, тясна черна коктейлна рокля и с вдигната коса, тя е олицетворение на сдържана елегантност, смекчена само от хартиената торбичка със сандвич и картонената чашка с кафе, които държи. Това е Холи Голайтли – такава, каквато я помнят всички, един самотен и искрящ скъпоценен камък сред толкова много по-дребни диаманти…”

В рамките на събитието всички заглавия на Труман Капоти, издадени у нас, ще се предлагат с 30% отстъпка.

Билети за прожекциите можете да закупите в съответните киносалони, на касите в НДК или през www.ticketportal.bg. Повече информация за филма и книгата ще намерите на www.cinelibri.com!

Фестивалът CineLibri – 50 прожекции, 14 филма и световноизвестни гости

Сподели в: