Съпреживей отново "Голямото истинско шиене"

На 21 ноември, понеделник, от 18:30 ч. в + ТОВА ще можете да съпреживете отново "Голямото истинско шиене". Ще бъде излъчено видетото, което ще ни върне към емоциите от 24-ти май и което показва най-вълнуващите моменти от реализацията на проекта.

Тази година в рамките на фестивала на спомените Goatmilk, организиран за 13  година от Фондация за нова култура, Мариела Гемишева сбъдва поредната провокация в своята работа – модно дефиле за местните жени в Горна Бела речка.

Видеото е покана за съпреживяване на целия процес, продължил една календарна година. От първите срещи, реализацията на колекцията, пробите, грима и прическите, през споделянето на лични истории, записани в интимната обстановка на събличане и обличане зад паравана, до разговора на тема „несъвместимост“ на градската мода и модата на белата риза. 
В присъствието на автори и участници в проекта.

* * *
Доц. д-р Мариела Гемишева, моден дизайнер и артист в областта на пърформанса, инсталацията и обекта, е известна с многобройни, нестандартни и запомнящи се експериментални решения в областта на модата и артпърформанса. За нея изкуството е: „практика, комуникация, процес, неспокойствие – динамика, в която измерваш ежедневния си ритъм”.

Фондация за нова култура (ФНК) от 2003 година активно работи в областта на личната история и организира фестивала на спомените Goatmilk. С проектите, които инициира и развива, изследва природата, изоставените сгради, уникалната храна, местните обичаи и празници и близката история като фактор за развитие.

Сподели в: