Съзнателното кино тръгна из България

“Съзнателно Кино” тръгна на обиколка из България. Иновативният културно-образователен проект,  който беше представен за пръв път пред варненската публика през септември 2013 ще гостува в няколко града.

Първата спирка на мобилната кино кабина ще бъде Добрич – на 30-ти, 31-ви май и 01-ви юни (Фестивал на Талантите).

След него проектът ще спре в Бургас на 05-ти, 06-ти и 07-ми юни (Фестивал “Включи Града”).

В Русе ще бъде на 26-ти, 27-ми, 28-ми и 29-ти юни (Фестивала за съвременна градска култура " Аз, Градът").

Първият интерактивен филм на Съзнателното Кино  се нарича “Помисли!”. Сюжетът на филма се гради на базата на редица събития, които провокират героя. В зависимост от реакцията му във всяка ситуация, сюжетната линия променя посоката си и дава различни възможности на зрителя да “изживее” един или друг сценарий. Провокациите представляват конфликтни ситуации от типа на тези, с които човек се сблъсква всеки ден. Зрителите ще се включат активно в сюжетната линия с решаващо натискане на бутон за избор на изход от дадена ситуация.

Тази форма на създаване и гледане на филм е уникална по рода си. Участието на зрителя в този художествен и социален експеримент се осъществява чрез специално създадена за целта мобилна Кино Кабина. Прожекциите ще бъдат напълно безплатни и в Кино Кабината ще може да влезе всеки, който поиска. Филмът е с продължителност до 15 мин. и по време на прожекциите ще бъде спиран няколко пъти, за да постави зрителя пред изборите на главния герой.

В главната роля влиза Марин Маринов. Ще видим още Деси Тенекеджиева, Борис Касиков, както и актьорите от Варненския театър Михаил Мутафов и Даниела Викторова.

Трейлъра на филма можете да видите тук: http://vimeo.com/73607842

Сподели в: