Създават отворена сцена за българска авторска музика

Уникална отворена сцена за българска авторска музика създава М-Тел. Проектът  Music Space ще окаже подкрепа на цялата музикална общност у нас – както на начинаещите и утвърдени музикални артисти, така и на феновете, съобщиха от ръководството на пресконференция. Така всеки, който желае, ще популяризира музиката си  едновременно в Интернет и чрез интерактивната среда на мобилните телефони.

В Music Space авторите могат да представят свои аудио и видео файлове в четири основни категории – Pop/Dance, R`n`B/Hip-Hop, Rock/Alternative и Ethno/Folk. Най-популярните изпълнители ще бъдат определяни от феновете, като това няма да зависи от гласуване, а от изтеглянето или прослушването на парчето.

С  Music Space мобилният оператор създава цифров музикален лейбъл. Песните, с които музикантите ще се представят, трябва да отговарят на няколко изисквания – да са авторски, да не са кавър версия или ремикс на вече съществуващо произведение и да не съдържат нецензурни изрази. Няма ограничение за броя на песните, с които един изпълнител може да участва.

Авторите могат да качват своята музика и клипове до 1 октомври 2008 г. А феновете чрез мобилните си телефони могат да слушат песните по всяко време на денонощието.

Според музикантите от Deep Zone Project, които също бяха на пресконференцията, всеки изпълнител има нужда от такава сцена. По този начин българските певци ще вдигнат стандарта на родната музика.

Вече 30-40 групи са качили свои парчета на сайта. За най-добрите ще има продуциране на видеоклип, аудио запис, участие в CD компилация, ваучери за техника и други награди, обещаха от мобилния оператор.

В края на първия сезон ще бъдат организирани специални клубни концерти и победителите ще получат своите награди.

Сподели в: