"Съединение" е темата на септемврийското Поетично кафене

Скъпи приятели на Поетично кафене,

Септемврийската ни поетична среща ще се състои на 22 септември, в 15 ч. в Студио 5 в НДК.

Темата е "Съединение", продиктувана от презника 6 септември, когато е провъзгласено Съединението на Княжество България и Източна Румелия, но също и от историческите дни на протести, които тресат страната ни.

Вече 3-ти месец зее пропаст между протестиращи и контрапротестиращи. Под съмнение и преоценка са поставени ценности като свобода, демокрация, честност. На площадите и улиците в София и в страната със стъпките си хиляди хора пишат новата история на България, за да продължим напред – морални, мислещи, непримирими към неправдите и незадоволяващи се с малко свобода.

Вярваме, че чувствителното ви поетично перо ще намери образи и към други аспекти на смисъла на съединението: между поколенията, държавата и народа и останалото оставяме на вас. Пригответе стиховете си и ви чакаме с подходящо празнично настрооение.

Напомняме ви, че е задължително схитовете и кратките импресии да бъдат само по зададената тема, за да не се нарушава целостта на атмсоферата на срещата ни.

Входът е 2 лв.

За Поетично кафене:
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема, авторски, но също така и любими чужди творби. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поетичното изкуство. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Сподели в: