Съвременната икона на „траш“ романа Виржини Депант с „Миниапокалипсис“

На 6 август излиза  „Миниапокалипсис“ от съвременната икона на „траш“ романа, скандалната Виржини Депант!

„Миниапокалипсис“ започва с изчезването на тийнейджърката Валантин, чието издирване е възложено на частната детективка Люси и лесбийката с радикални методи на действие – Хиената. Двете тръгват от Париж за Барселона и се срещат с цяла поредица от щури персонажи, участват в описана с всички живописни подробности хомо-хетеро оргия и, общо взето, се забавляват чак до експлозивния край.

Виржини Депант е родена 1969 г. в Нанси, Франция. Упражнявала е различни, все необичайни занаяти, преди да се отдаде на писането. Сама режисира филма по първата си книга – „Чукай ме“, разбунила духовете в литературните среди. За ужас на пуританите романът й „Красиви неща“ (1998) получава наградите „Флор“ и „Сен Валантен“.

Романът „Миниапокалипсис“ е удостоен с три награди: „Рьонодо“, „Гонкур на гимназистите“ и „Тро Вилиро“, присъдена на Депант за „най-мощния прилив на литературен тестостерон за годината“.

Откровена до вулгарност книга, пълна със секс, дрога и отчаяние, „Миниапокалипсис“ не се препоръчва на чувствителните души (нито на целомъдрените).

„Миниапокалипсис“,
Виржини Депант,

превод: Росица Ташева,
336 стр.,
цена: 15 лв.

Прочетете откъс

Сподели в: