Събития за Международния ден на джаза

За трета година на 30 април ЮНЕСКО и световната общност отбелязват Международния ден на джаза с множество концерти, лекции, изложби и образователни инициативи по всички краища на света. Епицентърът на тържествата по случай Деня на джаза 2014 е японският град Осака – домакин на тазгодишния гала концерт, който ще събере в една вечер утвърдени имена от световната  джаз сцена като Хърби Хенкок, Уейн Шортър, Тери Лин Карингтън, Маркъс Милър, Кени Гарет, Ди Ди Бриджуотър, Есперанца Спалдинг, Грегъри Портър и много други.

Няколко събития:

На 29 април 2014 г. от 19:00 часа, в навечерието на световният ден на джаза, Българското Национално радио и „Музикална къща БНР” откриват второто издание на фестивала JAZZiT с концерт в зала "България" на Васил Петров и БИГ БЕНДА на БНР и щрайх от Симфоничния Оркестър на БНР, диригент Антони Дончев.

Гост-диригенти: Ангел Заберски и Васил Спасов. Програмата включва: световни хитове и нови авторски песни на Васил Петров по текстове на Матей Стоянов, Михаил Белчев, Александър Петров, Бен Крос и отец Серафим.

Билети: 10 – 30 лева на касите на „Cantus Firmus” в зала „България” и Рекламно-информационния център на БНР и от Ивентийм.

Джаз на двора в Стара Загора
 
27 април – неделя в Студио 5, НДК, от 18.00 ч. ще се състои концерът "Малък пролетен джаз".  Вход: 8 лв. Повече за събитието вижте тук.

Сподели в: