Събитията в Баня Старинна в Пловдив

На 28.06.2007 г. беше презентацията на 52-то издание на ВЕНЕЦИАНСКОТО БИЕНАЛЕ и първият български национален павилион във Венецианското биенале, с куратор на българското национално участие Весела Ножарова и автора Правдолюб Иванов.

На 24.06.2007г. се представи „ИГРА НА СЛУ(ч)КИ” – плейбек-представление на Театър на голия охлюв към Нов български университет.

„Нека да гледаме…” – това е фразата, с която водещият в плейбек-представлението анонсира пред публиката и актьорите, че действието е на път да започне. Един знак, че разказът е приключил за да може историята да се случи наново, „изиграна обратно” (play-back) към разказвача в ритуалното пространство на сцената.

С участието на: Антоанета Петрова, актриса, преподавател в НБУ, Мален Маленов, психодраматист, предподавател в НБУ, Адриана Миралем, Александър Чобанов, Венцислав Търнев, Виктор Рангелов, Даниела Ганчева, Десислава Христова, Диана Николаева, Емилия Каменова, Иван Свещаров, Камелия Хатиб, Паолина Славова, Цветелина Стоянова, Юлияна Миланова, Яна Лазарова – студенти в департамент „Театър” на НБУ и музикантите Александър Евтимов, Антони Райжеков и Стефан Христов.

Със специалното участие на: …публиката.

От 12 юни – 12 юли беше изложбата на 13 авторки от Германия "ИЗКУСТВО ОТ КУФАРА" с куратори Тереса Дитрих и Райнхилд Герум. Там можеха да се видят 49 фото-разпечатки върху алуминиево фолио на Бирте Блаут на мъж с папионка, рисунката върху хатия на Карин Бергдолт – "В съседната страна – с колело и на ски", колажи върху картони от картотека на Тереза Дитрих, пощенските картички изработени с маслен пастел върху щампована хартия на Райнхилд Герум, фотографиите върху фолио "Домът на Юлишка" на Хайдемари Хаузер, "Телени обекти" от лепило, тел и пигменти на Трауде Линхарт, фотоинсталацията "Ден след ден" на Дагмар Пахтнер…

На 02.06.2007 г.сдружение "Изкуство днес" проведе благотворителен търг за съвременно изкуство
(www.auction.arttoday.org). Реализирани бяха 18 продажби, от които три видеа – сензационно за пазара на изкуствата в България.

Изложбата, представяща творбите включени в търга, се откри на 28.05.2007 г. в Център за съвременно изкуство, баня "Старинна". Събраните средства бяха дарени за ремонт на баня "Старинна" и за продължаване на дейността на Център за Съвременно изкуство-Пловдив.    

www.arttoday.org

снимки: Десислава Томова
Изложба "Изкуство от куфара"

Сподели в: