Сцена Elektrana на Exit Festival 2011

Вече е ясна програмата на една от най-свежите сцени на EXIT.

Elektrana
се появява като част от ландшафта на Exit през 2005 г., с идеята да представи на многобройната публика на фестивала изгряващите имена на местната и регионална електро сцена, които до момента не са били добре познати. През всичките тези години Elektrana подкрепя младите музикални таланти, както и тези изпълнители, които все още не са се изявявали на фестивала. Сега за седми път Elektrana ще представи електро, електро-поп и синт-поп чудеса, тази година начело с  изпълнители като The Hacker, Alexander Robotnick, Anoraak и Futurecop.

В четвъртък Elektrana представя тъмната страна на електрото, Neon Nacht серии, начело с представителя на френската електро сцена, познат като The Hacker (FR). Създателят на механични сънища (последният му албум се казва "Rêves Mécaniques") ще бъде придружен от друг френски електро гуру, базиран в Париж – Gesaffelstein (FR). И двамата ще бъдат подкрепени от хърватската група Hemendex (CRO), които определят музиката си като "това, което през 1983 можеше да се представи за близко бъдеще". Местен съпорт ще бъдат белградчаните от Zastranenie, познати с техния химн "Gej Sloveni" (Гей Славяни, пародия на бившия югославски химн Хей Славяни), ню уейв електро любителя neoModern, както и итало-диско представителя Grof K.T.I.

Alexander Robotnick (IT), италиански продуцент, ще миксира итало-диско и осемдесетарски ню уейв, както и интригуващ електро-хаус и прогресив-хаус. Той изразява своята авто-иронична представа за любителите на винила и колекционерите на Italo High Energy Disco от 80-те чрез една от най-известните му песни “Obssesion for the Disco Freaks”. Заедно с него ще видите едно незабравимо синт-денс шоу, изпълнено от концептуалния диско дует Den Haan (UK), наречено от DJ Mag "мачо диско". Ние предпочитаме да го наречем "къмпинг електро", а вие може сами да му дадете наименование по Ваш избор, когато видите и чуете “Gods From Outer Space”. Местни представители за тази нощ са Synthematic, белградчаните Navigatorz, Mr Cash, Alavux и LaG.

Хедлайнер в събота вечер е френският продуцент, певец и мулти-инструменталист Anoraak (FR). Дебютният му албум „Wherever the Sun Sets” е перфектно съчетание от итало диско, фънк в стил Motown и тониран в сепия поп, а ние бихме казали, че той е непоправим романтик. Ако не вярвате на това, чуйте сингъла “Nightdrive With You”, или всяка друга от перфектните му песни от първия албум. Същата нощ ще се представи и Cinnamon Chasers (UK), ню диско псевдоним на Russ Davies, музикален продуцент. Тази чудесна итало-диско събота ще бъде подправена от един от най-големите хитове “Luv Delux” и много други. Един от най-успешните електро артисти за 2010 Grum (UK) със страхотни парчета като “Through The Night” ще направи едно страхотно електро-поп парти на Elektrana. Наред с големите приятели на Elektrana, шведското дуо Tracasseur (SWE), треската в събота вечер ще бъдат допълнително подсилена от местния съпорт Shiz Tirkiz, Mishu Mitsubishu i Ninjaboy.

С техните приказни футуристични синтезатори и жизнерадостни припеви, британците Futurecop! (UK) най-добре описват своето звучене като музика от осемдесетарска анимация и сблъсък с 21-ви век, с неизбежните инди-електро-поп последствия. Естетиката на 80-те ще бъде подсилена от страна на гръцкото синт-поп дуо Marsheaux (GR). Неделният ретро финал ще бъде напълно завършен с местните представители на осемдесетарския електро саунд alterTainment, Boris Milićević, Retro i Vito и Dead Trash Superstar.

Много местни, регионални и европейски изпълнители са имали своите първи изпълнения на Elektrana, като Hadouken и Lollobrigida, които миналата година стигнаха до Главаната Сцена. А тази година ще разтресат Fusion сцената.

Elektrana е широко призната за своята неповторима атмосфера, налагаща принципите на равенство и толерантност, където всеки е свободен да покаже своето отношение и да бъде себе си.
 
Това, което Elektrana има да каже можете да прочетете на официалния блог на сцената, а докато чакате фестивала или през останалата част от годината, танцувайте на мелодиите, идващи от Радио Еlektrana.

Всички, които желаят да станат част от Exit festival 2011 могат да поръчат своите билети в мрежата за продажба на Ticket Pro или онлайн.

Вижте още:

Santigold и програмата After 2AM на главна сцена
House of Pain и Go Back to The Zoo на Exit Fest 2011

Сподели в: