Сцената става горяща джунгла на One dance week

На 29 август от 23:00 часа в Stage 51, Пловдив хореографът Красен Кръстев ще представи пред публика танцовия си експеримент „The jungle. Plovdiv is burning!“, по време на фестивала за съвременен танц и пърформънс One dance week.

В „The jungle. Plovdiv is burning!“ хореографът събира на една сцена много  различни танцови опити и умения. Биографиите на селектираните танцьори са разнообразни, а Красен залага на идеята сценичното им присъствие да се смеси по непредсказуем начин, да излъчва неопитоменост и непридвидимост. Той осигурява пространство за свободен личен израз на танцьорите, които смело се промъкват във всевъзможни образи и състояния. Заедно с изпълнителите публиката ще преживее танца във всички негови емоции и форми – забавление, изкуство, общуване, необходимост.

Красен Кръстев е хореограф и изпълнител. Завършил е Националното хореографско училище в София. Финалист е от международния конкурс за съвременен танц в Париж, 1992 г. През 1993 г. заедно с Теодора Попова и Лилия Стефчева създава първата компания за съвременен танц в България „Амарант Данс Студио“. Красен продължава танцовото си образование в Швейцария, където учи при световно известния хореограф Морис Бежар. През 1996 г. се присъединява към една от най-добрите швейцарски компании за съвременен танц Linga, където работи като изпълнител и асистент.

Прочетете още:
One Dance Week – покана за уъркшопа на Красен Кръстев

Сподели в: