СФФ – филми през деня, музика – през нощта

Очакват ни 5 дни музикален купон на фестивала София Филм Фест, който беше открит на 9 март в зала 1 на НДК с прожекцията на филма "Белигийският крал". Традицията на фестивала повелява – филми през деня, музика през нощта. Предстоят кинокупони с Kottarashky & The Rain Dogs, ФИНЛАНСКИЯ Ykspihlajan Kino-orkesteri, Julieta Intergalactica, No G.D.M. & Terreshkova и една Trainspotting вечер. Започнал като фестивал с акцент върху музикалното кино и музиката, и до днес във всяко издание на София Филм Фест и двете форми неизменно присъстват. И тази година не е изключение. Мястото е добре познатият фестивален център – Matti’D, който наскоро се трансформира в зала за събития "В парка" (над кино "Люмиер"), а музикалните вечери продължават до 16 март, без почивка.

No G.D.M. & Terreshkova 
Вдъхновена от културата на dance музиката, аудио селекцията на отявлените и обсебени меломани No G.D.M. & Terreshkova не познават стилови граници. И старите, и модерните музикални произведения са приветствани – без значение дали са от златните години на диското, осемдесетарското итало, new wave или synthpop теченията, пионерите на ранната електроника, електроклаша или хауса. И все пак, не се заблуждавайте. Tанците и дискотеките не са всичко… не се учудвайте ако някой химн на Rolling Stones или любимо парче на Depeche Mode си прокрадне път. Както дуото споделя: "Mузиката е отговорът! Тя е ключ към многоoбразието и толерантността спрямо околните!"

Ykspihlajan Kino-orkesteri 
Актрисата и певица Oona Airola пристига директно от Финландия и води със себе си малката музикална формация YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР за една незабравима вечер, изпълнена със скандинавска акустика. Бендът ще придружава прожекцията на филма "НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН ОТ ЖИВОТА НА ОЛИ МАКИ" на режисьора Юхо Куосманен, в който Oona участва. Очаквайте нe по-малко от синематографичен фънк, джаз ритми, реещи се етно мотиви и красиви северни гласове.

Представянето на YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР у нас е част от програмата на Посолството на Финландия за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната. През 2017 година се навършват 100 години от обявяването на независимостта на Финландия. Едновековният юбилей на страната ще бъде честван в цяла Финландия и в повече от 60 държави по света. Тържествените събития включени в официалната програма са плод на усилията както на финландците, така и на приятелите на страната и ще бъдат обединени от обща тема – "Заедно". През 2017 година финландците ще планират своето бъдеще заедно, ще се наслаждават на специалитети от националната кухня заедно, ще ходят на сауна заедно, ще спортуват заедно, ще посещават изложби, музикални и театрални представления заедно, ще се любуват на финландската природа, ще си припомнят делата на прочути свои сънародници. Заедно.

Julieta Intergalactica
Ако се чудите откъде произлиза персонажът Julieta Intergalactica, вгледайте се в илюстрациите на поп арт дизайнера Ясен Згуровски, и ще разберете; оживял герой от цветните психаделични, но и романтични рисунки на артиста. Такава е и музиката на Julieta – микс от електро и поп кич, през инди денс до модерно диско. Пригответе се за клошарски блясък на високи токчета и чаша мартини в ръка.

Kottarashky & The Rain Dogs 
Kottarashky & The Rain Dogs  несъмнено са едни от най-горещите имена на българската музикална сцена днес. Със своя автентичен, дори класически поглед върху етно звученето на България, бандата се рее между балкански фънк и блус, и соул и рок от шейсетте. Чрез своите уникални ритми те отвеждат публиката до състояниена вуду-транс, в което изискани Чеширски котки се наслаждават на изкуство, потопени в звук.

Входът за всички музикални събития в зала "В парка" е с билет за кино.
Билетите в консерва ви осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала.
Стартът е малко след 22:00.

SOFIA FILM FEST PARTY ZONE, ЗАЛА ЗА СЪБИТИЯ "В ПАРКА":
12/3/2017 – No G.D.M. & Terreshkova
13/3/2017 – Ykspihlajan Kino-orkesteri
14/3/2017 – Trainspotting Night
15/3/2017 – Julieta Intergalactica
16/3/2017 – Kottarashky & The Rain Dogs

Сподели в: