Сусана Бака ще представи новия си албум в България

На  18 май афро-перуанската певица Сусана Бака ще представи своя нов албум "Afrodiaspora" в София Лайв Клуб от 20:00 ч.  В десетия си албум носителката на награда "Грами" Сусана Бака се впуска в изследване на африканското присъствие в Америките и отпечатъкът, който то оставя върху културата на Латинска Америка. Afrodiaspora е крайъгълен камък в цялостната работа на Сусана, чиито обичани албуми отразяват стремежа й да съхрани афро-перуанското наследство и да покаже красотата на своята култура на света. Тя го прави по толкова вълшебно красив начин, че успява да докосне душата на съвременния човек, от което и да е кътче на тази земя.

Музиката в албума отразява бунтарския и поетичен дух на Сусана, която се впуска из пътешествие из Боливия, Колумбия, Венецуела, Бразилия, Куба, Мексико, та чак до Ню Орлийнс в САЩ и представя африканското наследство в Америките, погледнато през нейните очи:

”Чувствам музиката на Куба, Колубия, Еквадор, Аржентина и Пуерто Рико като че са моя традиция в същността си, както и барабанистите от Гуатире от Венецуела сякаш говорят на душата ми и макар да не съм оттам, го чувствам като част от мен. Пътувала съм по много места, където има наследници на африканската култура в Латинска Америка – някои от тях са бедни и забравени от хората места, занемарени, изоставени от всякакви правителства – но там, където шества забравата от обществото, стои буден духът и се усеща африканското присъствие. И аз пея песни от тези места, макар и да не са съхранени много. Опитвам се да покажа как африканското присъствие е оставило отпечатък върху Латинска Америка.”

Тя пее нежно и меко с едва доловима дрезгавина в гласа, със съвършена фраза – елегантно и точно и веднага се долавя майсторското присъствие на големия артист.

Албумът е замислен като празненство на африканското музикално наследство. Пиршество на ритъм и мелодия, безкраен празник! С този албум Сусана Бака ще вдигне на крака и своята публика в София на 18 май, когато африканския ритъм, получил своята трансформация в Америките, ще се влее в София Лайв Клуб и ще танцуваме.

Европейската премиера на новия албум Afrodiaspora на Сусана Бака ще бъде на 18 април и точно месец по-късно певицата ще го представи пред българската публика в София Лайв Клуб.

Билети за концерта на Сусана Бака има в мрежата на Тикетплюс.

Вижте още:

Flexy Flame и Айша покоряват София
Соло Бантон и Уай Ти ще донесат мир и любов в София

Сподели в: