Сусана Бака ще пее в компанията на Уго Браво

На 29 април започна европейското турне на Сусана Бака, която има нов забележителен албум, наречен Afrodiaspora. Прекрасната афро-перуанска певица ще има концерти в множество градове в Германия, Франция, Великобритания, Австрия, Испания, Италия и Холандия.

На 18 май вълшебницата от Перу ще пее в София Лайв Клуб в компанията на Уго Бравоперкусии и кахон, когото българската публика познава от предишните гостувания на певицата, Ернесто Ермоса – китара и Оскар Уаранга – контрабас.

Самата Сусана Бака споделя, че е щастлива с новата си група: “Хубавото е, че тук в Перу има много добри млади музиканти и така се срещнаха пътищата ни с тези двама изключителни артисти – контрабасистът ми е цялостен музикант, ръководил е много групи, знае много за музиката, има звукозаписно студио, продуцира и е отдаден на своята работа и внася във всичко своя млад дух. А другият е първокласният китарист Ернесто Ермоса – има няколко отлични китаристи днес в Перу и той е един от тях. И така сформирах новата група. Сега за тях е много емоционално първото им турне в Европа, защото са били три пъти вече с мен на турне в Северна Америка, но за първи път ще свирят в Европа, като България е много важна спирка за менкопнея да представя новия си проект на българската публика! Обещавам ви да танцуваме и празнуваме.”

Новият проект на Сусана Бака е замислен като празненство на африканското музикално наследство. “Опитвам се да покажа как африканското присъствие е оставило отпечатък върху Латинска Америка.”, споделя носителката на “Грами” от Перу. Сусана Бака неусетно, скромно и тихо влиза в душата на всекиго и я стопля със своите песни.

Единадестте песни в "Afrodiaspora" са написани от именити композитори като Хавиер Руибал, Иван Бенавидес, Хавиер Ласо и представят широк спектър от традиционни стилове като кумбията "Detras de la Puerta", пуерториканския ритъм "Plena y Bomba" и кубнската салса, посветена на Селия Крус "Baho Kende/Palo Mayimbe" до венецуелското мощно барабанене в  "Taki Ti Taki" и мексиканския валс  "Que Lindo tu Vestido". Пиршество на ритъм и мелодия, безкраен празник – това е "Afrodiaspora"! С този албум Сусана Бака ще вдигне на крака и своята публика в София на 18 май, когато африканския ритъм, получил своята трансформация в Америките, ще се влее в София Лайв Клуб !

Концертът на Сусана Бака се организира от Джаzz+ и по време на изявата й тютюнопушенето в София Лайв Клуб ще бъде забранено.

Билети за концерта на Сусана Бака има в мрежата на Тикетплюс.

Сподели в: