Супер герои се събират за реге парти

Зимното издание на Reggae is good for you! обединява силите на
артисти от България и Полша

Супер героите на българската и полската реге сцени ще обединят сили за едно лудо зимно събитие.

На 28 декември в Side B на Mixtape 5 ще посрещне мощните бас-линии, горещите ритми и слънчевите мелодии в сетовете на Dreadsquad от Полша и родните реге-майстори Jahmmi Youth, General Yogurt (а.к.а. Ерол от Уикеда), Kappa Irie (Zionlionz) и Sava (Camp Sessions). Разбира се, зад пулта ще застане и Lazy Face – организатор на събитието и автор и водещ на единственото радио предаване за ямайска музика у нас – Jamaica Air Force.

Всички те ще облъчат публиката с позитивни вибрации и летни визии, за да мутира настроението до пълнокръвна пред-новогодишна веселба. Плакатът на събитието е в стилистиката на типичното за 80-те години оформление на реге и денсхол обложките, които в голямата си част са били рисувани. Разбира се, присъства и заигравката с олд-скул комиксите за супер герои, защото гостите доказано притежават умения да вдигат настроението до хипер-нива.

Партито е част от поредицата Reggae is good for you! , която от началото на годината представи пред българската публика интересни артисти от македонската, бразилската, и хърватската реге сцени. Сега е време за полско издание, с един от най-горещите продуценти от централна Европа – Dreadsquad.
Създателят на ридимите Screw Dem и Sleng Teng International започва кариерата си през далечната 2001-ва година. Неговите маш-ъпи намират място в сетовете на имена като Daddy G (Massive Attack), J Star и много други. В последните 10 години е работил с имена от имена от световна класа, като General Levy, Jah Mason, Dr Ring Ding, Ward 21 и т.н.). Най-култовият му проект е ремиксът на Make it Bun Dem на Skrillex и Damian Marley. В музиката на Dreadsquad се смесват реге, денсхол и ска, допълнени от модерни елементи от брейкбийт, джънгъл и дъбстеп. А само преди няколко месеца на пазара излезе и високо оцененият от медии и фенове нов албум The Riddim Machine.

Накратко, Dreadsquad идва с безмилостно добра селекция, а в компанията на Jahmmi Youth, General Yogurt (а.к.а. Ерол от Уикеда), Kappa Irie (Zionlionz), Сава (Camp Sessions) и Lazy Face, пропускането му е нарушение на препоръките за добро настроение.

Билетите за събитието се разпространяват в мрежата на www.ticketstream.bg на цена от 10лв. На място (ако има останали) ще струват 12лв. Капацитетът е ограничен до 150 души!!! Непълнолетни могат да влизат единствено с нотариално заверена декларация от родител.

Сподели в: