Суперхитът "Zeitgeist" излиза и на книга

„Това е Хор, богът-слънце на Египет от 3000 г. преди новата ера… Роден е на 25 декември от девицата Изида-Мери. Раждането му е съпроводено от появата на звезда на изток, която трима крале следвали, за да открият новородения спасител и да му се поклонят. На трийсет години е получил кръщение от лице, познато като Ануп… Хор е имал 12 последователи. Правил е чудеса, сред които изцеляване на болни и ходене по вода. Бил е известен с много имена като Истината, Светлината, Божи син, Добрият пастир, Божи Агнец. След като бил предаден от Сет, Хор бил разпнат, погребан за три дни и после възкръснал.”
                                                 
Из „ZEITGEIST”

Това са само част от паралелите, за които се разказва в тази книга, посветена на една от най-големите конспирации в човешката история – а именно узурпирането на една по-стара религия от друга по-млада и агресивна. 

Авторката Д.М. Мърдок е водещ изследовател на религиите и древните митове и консултант на Част I на популярния документален филм „ZEITGEIST”. Настоящото издание е нейният пътеводител към най-дълбоко укриваните тайни на християнската църква, за които става дума във филма.

Книгата "Zeitgeist" вече може да намерите на българския книжен пазар от издателство "Пергамент прес".

Сподели в: