Суинг диджеи ще подгреят концерта на Duke Ellington Orchestra

Концертите на легендарния Duke Ellington Orchestra в София и Пловдив, съответно на  27 и 28 април, наближават и дойде време да се подготвим подобаващо за ексклузивното събитие. Диджеите от The Smugglers Collective, които ще подгряват софийската публика до излизането на сцената на именития оркестър, Ви канят  да се настроите на суинг вълна с две наелектризиращи партита в съответните градове. На 1 април (четвъртък) ще можете да се потопите в еуфорията на суинга и рокендрола в клуб Twins (НДК), а на 17 (събота) винтидж купонът ще се пренесе в пловдивския клуб Петното.

По време на двете подгряващи партита The Smugglers Collective ще останат верни на стила си и ще забавляват гостите с подбрана селекция с най-добрата Swing, Rock’n’Roll, Rhythm&Blues и Doo Wop музика от 40-те години до днес. Ще звучат хитове на артисти като Count Basie, Louis Prima, Benny Goodman, Elvis Presley, Bill Haley & The Comets, Frankie Lymon, Wanda Jackson, Fats Domino, Ray Charles, Royal Crown Revue, Big Bad Voodoo Daddy, Ray Collins Hot Club, Brian Setzer Orchestra и още много други. Ще бъде обърнато и специално внимание на богатия репертоар на Duke Ellington. Освен да слушат хубава музика и да танцуват до припадък, любителите на суинга и рокендрола ще имат възможността да спечелят билети за един от двата концерта на Duke Ellington Orchestra!

Само на 1 април в клуб Twins ще можете да посетите и импровизиран ретро пазар, където Go Citizen ще предложат едни от най-яките рокендрол дискове на гръцкия лейбъл On Stage Records, а младата дизайнерка на ретро бижута Пламена Каралийска ще изложи най-новата си колекция от аксесоари, вдъхновени от 30-те и 40-те години на миналия век.

Както организаторите от ArtBG вече обявиха, Duke Ellington Orchestra ще пристигне у нас за два ексклузивни концерта през пролетта. Легендарният оркестър от американския „Котън Клуб“ ще свири пред българска публика както следва:

27 април в София, зала 1 на НДК
28 април в Пловдив, Оперно-Филхармонично Дружество.

Пет години след невероятния си успех и бурно аплодираното си шоу у нас през 2005 г. Duke Ellington Orchestra отново е под ръковоството на Пол Мърсър Елингтън – внук на големия джаз музикант. В състава на оркестъра ще видим и Бари Лий Хол, свирил рамо до рамо със самия Дюк Елингтън.

Музикантите са подготвили чудесен репертоар от джаз и суинг класики, между които „Caravan“, „Take The A-Train“, „Satin Doll“, „Prelude To A Kiss“, “It Don’t mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing)” и много други.

Сподели в: