Стъклени съдби – Людмила Филипова

“Стъклени съдби” е новото предизвикателно заглавие, поднесено ни от Людмила Филипова и ИК Сиела. В романа за първи път се разкриват мащабите и рисковете от безконтролната търговия с генетичен материал и най-вече с човешки ембриони. Повече от четири милиона бъдещи деца, заченати “в стъкло” и замразени в течен азот, чакат да бъдат избрани, родени или убити. Авторката разкрива потресаващи факти и опасни тенденции.

Има ли компромиси в желанието, най-човешкото желание да имаш дете? Морално ли е да се правят компромиси? Може ли да се нарушава естественият ход на живота? Фабрики за хора и клиники за репродуктивни технологии вече предлагат на пациентите си не само бебета, но и възможност да изберат потомството си по каталог. Романът разкрива за първи път пред нас, обикновените хора, мащабите и рисковете от безконтролната търговия с генетичен материал и особено с човешки ембриони.

Стъклени съдби” е роман, който описва драматичната история на две момичета и едно момче, създадени от едни биологични родители, но родени от три различни майки. Напрегнатото действие се развива на територията на пет страни. Чрез съдбите на героите си авторката показва реалните рискове от опасната игра на хората да изземват все по-смело функциите на Господ, като създават “поколение по поръчка”.

Корична цена: 15 лв.

Сподели в: