Студио 5 открива годината с нови градски песни и Точка БГ

Програма Студио 5 – 06.01– 10.01

Началото на 2012 година ще бъде поставено от Студио 5 с новите градски песни на “Точка БГ”, точно на 06 януари в 19 часа. Групата ще свири за първи път на сцената на НДК, вх. А3. Концертът също така ще бъде и представяне на албума им – ПредВЕРИЕ. Несъмнено страхотен повод за начало на новата година!

Точка БГ са:
Зорница Попова – вокал
Тодор Янкулов – китара, вокал
Красимир Първанов – китара, вокал
Пламен Сивов – китара, вокал

И четиримата са добре познати вече като “бардове”, “поети с китара”, “автор-изпълнители”. И четиримата – “носители на награди”, “лауреати” .

На 06 януари ще можем да се насладим на филигранната акустика на красивите китари на Краси, поезията на Пламен, дълбокият глас на Тодор, завладяващото сценично присъствие на Зорница – опитът на четиримата да заговорят на един език е някак предизвестен. “Точка БГ” сами наричат себе си “акустичен проект за нови градски песни”. И понеже философията на “новата градска песен” е свързана с начина на живот на новия градски човек, първите им изяви са в софийските клубове – места, където или те приемат, или те отхвърлят. Студио 5 така ще стане именно част от тях с този концерт.
Репертоарът им от двадесетина песни тепърва ще расте, като на лайфа в първите дни на януари ще можем да чуем добре познати песни като “Безименна” на Красимир Първанов, “Рила пее” и “Зора” на Тодор Янкулов, “Точка БГ”, “Човекът, който върви по вода” на Пламен Сивов и т.н.), но с нови хармонии и неочаквани обрати. Очакваме ви на първия концерт за годината на Точка БГ – 06.01, 19 часа, Студио 5.

Билети – 7 лв. на касата на НДК, онлайн на www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Ангел Заберски и Биг Бенд Брас асоциация

Михаил Йосифов, Милен Петров, Мартин Ташев, Тодор Бакърджиев и Владимир Митин – тромпети; Велислав Стоянов, Божидар Василев, Димитър Стоев, Кирил Зафиров – тромбони; Димитър Льолев – алт саксофон, Денис Попстоев алт саксофон, Атанас Хаджиев тенор саксофон, Венко Георгиев – тенор саксофон, Сергей Сергеев – баритон саксофон; Стоян Янкулов – барабани, перкусии, Димитър Шанов – контрабас и Ангел Заберски – пиано, аранжимент и композиции

Ще представят виртуозни изпълнения на авторски пиеси, специално композирани за бенда от Маестро Заберски, както и произведения на Ленард Бърнстейн, Дюк Елингтън и още много „икони” в джаза. Концертът им носи определенията „бутиков” и „уникален”, потвърждение за което са думите на музикантите от „De Phazz”: „Бендът е един от най-страхотните, с които сме свирили досега. Те стават направо за Холивуд”.

Бендът е съставен от есенцията на джаз музикантите у нас и е единствен по рода си. Съставът е от 17 инструмента: 5 тромпета, 5 саксофона, 4 тромбона, бас, барабани и пиано. Брас Асоциация Биг Бенд е един от най-многобройните частни състави у нас, който чрез активната си концертна дейност доказа ниво характерно за световните сцени.

До музиката на Ангел Заберски и Брас Асоциация Биг Бенд може да се докоснем както чрез големите фестивални джаз проекти, така и чрез синия джаз салон на Студио 5. Концертът им е на 06 януари, 22.30 часа, 10 лв. вход.

За тях: http://vbox7.com/play:193e90c7
http://www.angelzaberski.com/intro.html

Билети на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Приказно утро с Мариета и Марионета!

На 07 януари, събота, от 11 часа Студио 5 ви кани отново на приказното утро на театрална къща „Мариета и Марионета”!

Ние искаме да разкажем приказка на вашето дете – и то каква! Приготвили сме куклен театър за всички малчугани, с много любов, народни мъдрости и щипка магия. Моля, моля – не всеки ден ще видите как оживяват любимите детски герои и разказват сами своите приключения и патила. А на 07 януари ще имате възможност да видите една любима на всички възрасти приказка: „Житената питка”. Забавните приключения на непослушната Питка, която избягала от дома на бабата и дядото и се търкулнала по широкия свят…

А след приказката идва и едно весело предизвикателство за милиони – детският конкурс „Моята кукла-звезда”! Първи и единствен по рода си, за да може да развихри вашето дете фантазията си. И сега въпрос към всички малчугани – може ли да пее твоята кукла? А да разказва приказки? Нима може да прави смешки! Ела на 07 януари и ни покажи – направи твоята кукла звезда!

А защо не и да празнувате празника на вашето малко слънчице с нас? Музика, анимация, игри – и още много – на приказното утро в Студио 5! Какво по-прекрасно за рождени дни, именни дни или просто делнични дни!

На 07.01., събота, от 11 часа.

Билети: 6 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Circle

На 07 януари си пригответе суинг обувките – Студио 5 ще влезе в новата година с танцова стъпка и най-новата формация Circle от 19 часа.
Участниците в нея са ни добре познати, но в тази комбинация свирят за пръв път! В Студио 5 винаги обичаме да даваме сцена на нови проекти и с радост ще посрещнем и този. Ще може да чуете много суинг, джаз стандарти и по-модерни парчета в неповторими аранжименти.
Circle са в състав:
Наско Миладинов – пиано
Сибила Малушева – вокал
Венелин Стоянов – бас
Венко Поромански – барабани
Венелин Стоянов и Венко Поромански са свирили заедно в други формации, както и Венелин е работил с останалите от екипа, бидейки той инициатор на тази група. Отдайте се на суинг и джаз ритъма – от 19 часа, на 07 януари с група Circle, в обстановката на Студио 5!
Билети – 10 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Studio Soul Live

Събота, 07.01, в 22.30 Студио 5 ще се превърне в Studio Soul – с магическата намеса на DJ Water Nimph, Силвия Монева – вокал и Димитър Бакърджиев – саксофон!
Тримата са ни вече добре познати от традиционните ни полунощните джем сешъни – Midnight Live at Studio 5. Именно те са и формацията, която кара всички да танцуват в най-малките часове на деня – с много фънк и диско от 70-те години до днес.
Страхотният заряд на всички парчета, уникално добрият глас на Силвия и саксът на Митко са всичко необходимо за истински доброто прекарване на събота вечер. С Donna Summer, Aretha Franklin, CHIC и много други – ще чуем всички истински класики на тези стилове и ще се върнем в бляскавите парти години на Студио 54.
На 07 януари, начало 22.30, Studio Soul Live в Студио 5.

Билети – 8 лв. на касата на НДК, онлайн на www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Джаз за деца – на 08 януари!

Традиционното ни неделно матине се завръща на 08 януари от 11 часа – отново с „Джаз за деца” – с Венци Благоев и приятели.

Джаз за смели птици – с най смелите из джаз музикантите!

Възрастови ограничения:
От 1 до 17 годишни деца и от 18 до 118 годишни възраст(Н)и:)!

На 08 януари от 11 часа – отприщете креативността на своите малчугани с Джаз за деца в Студио 5!

Вход – 8 лв. за родители, за деца – свободен. Продажби на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Regenkatzen и Tetris

На 08 януари може да е студено – и то много студено, но в Студио 5 ще бъде истинската жега! На сцената ни от 19 часа ще се развихрят не една, а две млади групи –Regenkatzen иTetris.

Regenkatzen е група, създадена през есента на 2009 година от Свилен Иванов и Йоана Падешка. До края на годината групата участва на фестивала "Кръстопът" (организиран от "muzikant.org"), телевизионното предаване "Карай да върви, това е блус", и успява да издаде невероятно демо с девет парчета. Стиловата насоченост е разнообразна – пънк-фънк, минималистичен джаз, трип-хоп.
В момента групата работи върху реализирането на студиен албум.
В момента групата е в състав:

Йоана Падешка – вокали
Свилен Иванов – бас
Орлин Цветанов – цигулка
Димитър Бакърджиев – саксофон, флейта
Димитър Аргиров – барабани
Атанас Илчев – електроники
Константин Атанасов – тромбон

Музикантите от група Tetris се събират в края на 2010г. с идеята да свирят музиката към любимите си old school електронни игри и филми, представени по един оригинален и непринуден начин.

Всички парчета са познати и обичани от публиката, но всяко от тях поотделно звучи хем познато – хем различно. Кавърите са миксирани с елементи от различни стилове, като ска-пънк, реге, джази мелодийки и блус-рок рифове, което им придава ново и автентично звучене.

Играчите в „Тетрис” са, както следва:

Мария Бояджиева – вокал, Вермона
Юри Божинов – китара, беквокал
Петър Йорданов (Бъни) – кахон и фус
Влади Михайлов – бас и глас

Повече информация на: https://www.facebook.com/tetrisband

Билети – 7 лв. – на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Непостижими любови

Непостижими любови – а нима не всички са такива? Отговорът на този и други въпроси ще можем да разберем на 09 януари от 19 часа на уютната сцена на Студио 5. Пиесата от Пол Емон ще ни разкрие един свят – познат ни до болка, но винаги интересен, вълнуващ и пораждащ въпроси. Този на любовта.

Трима самотници – сервитьорката Маринет, месарят Каракала и един "неделен" художник, попадат един на друг и в желанието си да открият истинската любов, попадат в поредица от нелепи ситуации,които заплитат и без това обърканите им животи.
Както гласи самата пиеса:
"…човек винаги е сам. Винаги. Дори когато си мисли,че вече не е. Дори когато си казва: край на самотата-днес ще си намеря приятели,а утре ще си намеря и любима…"

В постановката участват:
Екатерина Стоянова
Леонид Йовчев
Михаил Михайлов

Заповядайте на един постижим театър – от 19 часа на 09 януари, в добре познатата театрална клубна сцена на Студио 5.

Билети – 7 лв. – на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Галя Павлова и Боби Йоцов представят:
БРОДУЕЙ във вторник вечер или Мюзикъл по никое време!!!Вие сте истински фен на мюзикълите и се събуждате сутрин с песните от „Чикаго” и „Коса” в главата? Значи 10 януари, от 19.30 е вашето време – само в Студио 5 Галя Павлова и Боби Йоцов представят: Бродуей във вторник вечер или Мюзикъл по никое време!!!
С участието на талантливи музиканти и с много ентусиазъм ще пресъздадем атмосфера на бродуейски театър. Няма да ви разочароваме – подготвена ни е програма, която да разтупти сърцето на всеки меломан!
Ще чуем арии и ансамбли от популярни мюзикъли – „Котки”, „Фантомът от операта”, „Порги и Бес”, „Чикаго” и много други. Всичко това – в страхотното изпълнение на:
Татяна Данова, Йолина Кацарова, Йордан Рибаров – вокали
Цветелина Начева – пиано
Йордан Рибаров – китара 
Бродуей във вторник вечер или Мюзикъл по никое време – в Студио 5, 10 януари, 19.30 часа.
Билети – 5 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg.

Тhe SoundSkaters в Студио 5

На 10-ти януари от 22 часа на сцената на Студио 5 „Тhe SoundSkaters” a.k.a. Росен Захариев – Роко (тромпет), Антони Дончев (пиано) и Атанас Попов (барабани) ще ни пренесат в своята музикална вселена за първи път тази година и със сигурност можем да твърдим едно – не е за изпускане.

Тhe SoundSkaters” са формация, която не се притеснява да изостави контрола, за да се отдаде изцяло на откровеността на момента. Бандата изпълнява оригиналната авторска музика на Росен Захариев – Роко, която е композирана по време на престоя му в Холандия и Америка.

The SoundSkaters са изцяло импровизационна група. Ето какво казват те сами за себе си:

„Това което правим е да се оставим да бъдем движени и свирени от Духа. Накрая не ние свирим музиката, а музиката свири нас.

"Моменталната" музика е резултат от интуитивната връзка между музикантите и силата, с която те се сливат. Стремежът ни е да се освободим от музикалното си минало, за да изразим настоящия момент възможно най-откровено, обединени чрез общия език отразяващ начина по който възприемаме света и вселената.

Музиката е навсякъде около нас. Тя съществува вибрирайки постоянно, независимо дали е свирена или не. Магията на музиканта е да материализира тази вечна вибрация в звук. Тук и сега.”

Отдайте си и вие на момента в Студио 5 на 10-ти януари от 22 часа с „Тhe Sound Skaters”. Билети – 10 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg.

Сподели в: