Студио за творчество arteLIKa представя ателие "Кукли със сърца" и "Курс по керамика за начинаещи"

Студио за творчество arteLIKa представя две интересни занимания за свободното време, ателие "Кукли със сърца” и "Курс по керамика за начинаещи".

На занятията в ателието „Кукли със сърца” ще научите как да изработите кройки за своите кукли, тънкости в ушиването им, интересни идеи как от една основна кройка да сътворите различни уникални кукли – или как да използвате въображението си, за да придадете пълнота и завършеност на „ролята”, която ще има вашата кукла.

 
С вас ще бъде майсторката на кукли, идеи и усмихнати неща – актрисата Ива Кала. Материалите, платовете, дантелките, финтифлюшките, инструментите, шевната машина и оверлога са осигурени от организаторите.

Куклите Тилда, очарователните продълговати госпожици от плат, с изискани ретро дрехи и специални роли, са истинска световна мания за любителите на текстилните ръчно изработени играчки. Измислят им все нови и нови превъплъщения – тилдите са градинари, феи, ангели, дори – тилда-зайци и разни животинки. Те не са сложни за изработка, но предизвикват въображението и изработването им е истинска магия. Някои майсторки на кукли споделят, че понякога самата кукла „избира” каква да бъде в крайна сметка – дали да е Тилда-библиотекарка с очила и весела прическа, дали да е омайна Тилда-Ледена принцеса или пък нежна Тилда-японка.

Цената на курса – четири занятия по час и половина, веднъж седмично – е 80 лв., заплащането става при първо занятие. Местата са ограничени до пет. Необходимо е предварително записване, краен срок – 18 януари 2012 г. – на имейл адрес – lik@tea.bg или на телефон 0888 677 609.

Адресът е Цариградско шосе 39, вх Б (той е откъм Светослав Тертер; сградата се намира точно на ъгъла), ет. 2. Намира се на няколко минути от Орлов мост, като можете да стигнете и от ул. Иван Асен ІІ.

Курс по керамика за начинаещи на Кристина Бакларова от К-арт ателие. Тя е завършила Художествената академия, а също така е дипломиран арт-терапевт, което се усеща безпогрешно заради приятната и релаксираща атмосфера. Тактилните усещания, които ни носи работата с глина, успокояват и зареждат. По време на ателието участниците слушат лека и приятна музика.

Правенето на чаши от глина има направо много тънкости. В ателието можете да създавате всякакви предмети, които след различни обработки стават напълно функционални.

В първата част от общо четири участниците се запознават с материала и правят купички и чаши. Научават се тънкостите на украсата с издълбаване. В следващите занятия се учи как се прави оцветяването на съдовете. Всеки участник работи върху дървена плоскост и използва различни инструменти, включително точилка. „Ръцете са най-съвършения инструмент в керамиката“, споделя по време на курса Кристина Бакларова. В зависимост от температурата на изпичане, кафявата глина променя цвета си между бледо розово и чисто бяло.

Места за втората група по керамика все още има. Курсът започва на 24 януари от 15:00 часа, занятията са четири – веднъж седмично и цената е 80 лв. за целия курс.

Адресът е Цариградско шосе 39, вх Б (той е откъм Светослав Тертер; сградата се намира точно на ъгъла), ет. 2. Намира се на няколко минути от Орлов мост, като можете да стигнете и от ул. Иван Асен ІІ.

За записване: 0888 677 609 или имайл на lik@tea.bg.

Още на Kafene.bg:

Работилница за стихотворни тайни с нов проект за студио по творческо писане arteLIKa

Сподели в: