Студентски конкурс за късометражно кино

Започва студентски конкурс за късометражно кино на тема "Игри на късмета"
Организатори са Съюзът на българските филмови дейци и Евробет

Конкурс за късометражно кино на тема „Игри на късмета” организират Съюзът на българските филмови дейци и Евробет. Началото му обявиха на пресконференция днес Георги Стоянов, председател на Съюза на българските филмови дейци (СБФД) и Олга Тодорова, управител на Евробет.
Конкурсът е насочен към студенти от филмовите специалности на четири висши учебни заведения – Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет, Югозападен университет "Неофит Рилски" и Професионален Арт колеж по екранни изкуства.

Наградите в конкурса са четири. Те ще бъдат предоставени под формата на еднократни стимули за творческо развитие. Трима от победителите ще бъдат посочени от журито. То е в състав – Георги Стоянов, председател на СБФД, Олга Тодорова, управител на Евробет, Цветодар Марков, режисьор и Георги Мишев, сценарист. Допълнително чрез гласуване в интернет ще бъде определен и четвъртия победител, който ще стане носител на Наградата на публиката.

Участниците в конкурса трябва да представят собствени късометражни филми на тема “Игри на късмета” с продължителност от 3 до 5 минути. Няма ограничения за вида кино – игрално, документално, анимационно, както и за жанра на творбите. Срокът за подаване на предложения за конкурса е до 25.11.2011 г. Гласуването на публиката в интернет ще протече в периода 12.12.2011 г. – 22.01.2012 г. Победителите ще бъдат оповестени в края на м. януари 2012 г. на кино маратон в Дома на киното, където ще бъдат излъчени и всички творби, подадени за участие в конкурса.

Сподели в: