Стрийт артисти променят места за срещи в 7 български града

Няколко любими места за срещи в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Шумен и Видин ще бъдат променени артистично в рамките на инициативата Here’s To Change. Арт реализацията на проекта е поверена на стийт артистите от Destructive Creation. Зад проекта стои HTC – световен лидер в производството и дизайна на мобилни технологии.

Артистите от Destructive Creation са познати с арт-промените върху паметника на Съветската армия, облагородяването на пейките около църквата “Св. Седмочисленици” в София и преобразяването на изоставената полицейска вишка в беседка отново в центъра на столицата.

Първата локация, която младежите преобразиха в рамките на инициативата Here’s To Change, са въздухоносни тръби в парка на Съветската армия на ъгъла на бул. Васил Левски и бул. Генерал Гурко. От стара и невзрачна купчина метал тръбите се превърнаха в цветна арт-инсталация с места за сядане и свежи цветя.

Това е само първата част от предстоящата кампания за промяна на ключови места за срещи в цялата страна. С преобразяването на тръбите компанията поставя началото на инициативата Here’s To Change, в която може да се включи всеки, като посети страницата на HTC Bulgaria във Facebook. В специално-създадено приложение в социалната мрежа, хората сами ще изберат коя да е следващата локация, която да бъде променена.

За целта са подбрани любими места за срещи в седем града в цялата страна. Локациите са: градинката пред Кристал в София, градинката зад Джумаята в Пловдив, входа на Морската градина във Варна, Борисовата градина в Бургас, “Гъбата” в Стара Загора, градинката около паметника на свободата в Шумен и парка около Съвета във Видин. От 4 ноември в рамките на три седмици всеки фен на HTC Bulgaria ще може да гласува във Facebook приложението за избраното от него място.

На 25 ноември 2013 ще бъде обявена локацията, която е събрала най-много гласове и която HTC, заедно с Destructive Creation ще обнови, по интересен и артистичен начин, който да носи духа на мястото.

Един от всички гласували ще спечели революционния смартфон HTC One, избран за устройсто на годината от Световната GSM асоциация, а още 15 потребителя ще получат малки подаръци от HTC.

Сподели в: