"Стратегията Б. Берлускони, разтълкуван за бъдните поколения“ от Бепе Севернини

"Стратегията Б. Берлускони, разтълкуван за бъдните поколения“ от Бепе Севернини e великолепно написана книга, адресирана както към избирателите, така и към отрицателите на една личност, чието политическо дълголетие озадачава всеки здравомислещ човек.

Главният герой на "Стратегията Б. Берлускони, разтълкуван за бъдните поколения“ (Издателство "Колибри", превод: Дария Карапеткова, стр. 176, цена: 12 лв.) е световноизвестен. С него се занимават както сериозните новинарски емисии, така и клюкарските рубрики. Защо обаче Б. е това, което е, и как е успял да заслужи вниманието на журналисти, избиратели и анализатори? Не е сигурно дали тази книга е единствено опит за обяснение на политическото и медийното дълголетие на Силвио Берлускони, или в нея прозират чертите на една очарователна и своеобразна нация, която не спира да поднася изненади. Бепе Севернини демонстрира блестяща журналистическа форма и в типичния си стил предлага умен текст в остроумна обвивка. Това е втората му книга на български език след много успешната „В главата на италианците“.

Бепе Севернини е популярен италиански журналист и автор на четиринайсет бестселъра, сред които и издадената в България „В главата на италианците“, също толкова остроумно и увлекателно четиво – едно метафорично пътуване до страната, която „в рамките на десет минути може да ви вбеси и въодушеви“.

Пише за в. „Кориере дела Сера“, дългогодишен кореспондент на сп. „Икономист“ в Италия. Футболен запалянко и автор на множество материали за любимия си отбор, обединени в „Наръчник на съвършения привърженик на „Интер“ (2007), както и на 14 бестселъра. „Един италианец в Америка“ (1995) влиза в класациите на най-продаваните книги в САЩ. „В главата на италианците“ е бестселър на „Ню Йорк Таймс“ (2006) и е преведена на девет езика. Бепе Севернини е избран за „Европейски журналист на годината“ в Брюксел (2004). През 2001 г. кралица Елизабет II го удостоява с титлата Офицер на Ордена на Британската империя.

Сподели в: