Стоян Янкулов ще участва в джаз концерт в Чешкия център

Стоян Янкулов ще участва в джаз концерт в Чешкия център.
Програма 8 – 12 декември 2008 г.
 
Джаз концерт – Стоян Янкулов Проект
9 декември, 21.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ

Стоян Янкулов – ударни
Ангел Заберски – пиано
Михаил Йосифов – тромпет
Съвместно с Кафе Галерия Прага
 
We, You, They on Wednesday представя Out of Balance – ExxonMobil’s Impact on Climate Change ("Извън баланс – "ЕксонМобил” и климатичните промени")
реж. Том Джаксън (САЩ) 2006, 65 мин.
10 декември, 18.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ
В сътрудничество с House For Human Rights
След прожекцията ще се проведе дискусия за човешките права.
Наше човешко право е да се радваме на природното съвършенство, такова каквото си го спомняме като деца. Безразсъдното строителство из България трябва да спре! Сигналите за екологични бедствия като в село Обручище и за незаконно изсичаните гори приети и проверени!
Ние наистина живеем в Един Свят и от всеки един от нас зависи как ще протече съществуването ни. Безразсъдно е да оставяме световните мултикомпании да решават всичко вместо нас, защото от алчност водят света към самоунищожение.
Филмът "Извън баланс – "ЕксонМобил” и климатичните промени" разкрива връзката между глобалното затопляне и унищожителните дейности на големите петролни корпорации, които инвестират нищожна част от печалбите си в дейности за възстановяване на баланса в природата. Същото, което правят управляващите ни! Докога!

Дана Киндрова – "Окупация, нормализация, оттегляне"
10.12.2008 г. – 16.1.2009 г., Исторически музей в Благоевград

Изложбата “Чехословакия – Окупация, нормализация, оттегляне” е специално подготвена от Дана Киндрова за Чешкия културен център в София. Експозицията се състои от 40 фотоса на авторката и нейната майка Либуше Киндрова, които са запечатали окупацията на съюзническите сили на Варшавския договор през 1968 г., периода на апатия и пасивност през 70-те и 80-те години и оттеглянето на съветските войски от територията на Чехословакия в началото на 90-те години. След успеха си в София и в Русе изложбата ще гостува в Благоевград.
 
"Анастасия, свраката без пера"
Официално откриване на 11 декември в 18.00 ч., ЧЦ

(11 – 13.12.2008 г. във фоайето на ЧЦ)
Дебют на книгата за деца “Анастасия, свраката без пера” от Мари – Пол Поспишил, триезично издание (български, чешки и френски) на Издателство “Валентин Траянов”. При представянето на книгата ще бъдат показани оригинални илюстрации и десетки детски пуловери, изплетени от авторката на книгата. Книгата, пуловерите и илюстрациите ще се продават, а печалбата от продажбите ще бъде предадена на чешките свещеници от монашеската общност на Салезианите на Дон Боско, действащи в Казанлък, Ямбол, Стара Загора, Габрово и Пловдив.
 
“Оранжев четвъртък в Лилав салон" представя "Лот Лориен"
11 декември, 21.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ

Лот Лориен е българска музикална формация, съчетаваща по модерен начин традициите на българския и чуждестранен фолклор, класическата музика с модерните течения в джаза и прогресив-рока. Музикалните критици определят стила й като етно-джаз/уърлд-фюжън, а самата група може да се похвали с доста разнородна фенска маса – като се започне от любителите на джаза, класиката и фолклора и се стигне до прогресив рока, фолк и хеви метъла. Групата е създадена през 1997 година, а от 1998 започват първите й сериозни изяви. От началото досега формацията е участвала в множество компилации в чужбина, а също така е издала и три собствени албума. През 2008 година Лот Лориен отбелязва своята 10-годишнина с концерти в страната и чужбина, като създава и няколко нови композиции, които предстоят да бъдат записани в новия им албум.

Сподели в: