Стотици хип-хоп фенове щурмуваха плажа на "Смокиня"

Тази сутрин приключи хип-хоп маратонът „Снайпер Риюниън”, събрал отново след дълга пауза Снайперите на грандиозно плажно шоу около бар Smokin’ Beach в къмпинг „Смокиня”. От петък до неделя стотици фенове на ритмичната музика се насладиха на горещи звуци, невероятен микс и Nescafe 3в1, което се лееше в морски количества. Първият ден от събитието беше посветен на таланта на публиката, когато във freestyle изпълнения смелчаците аматьори предизвикаха истински фурор с изпълненията си и бяха възнаградени с множество предметни награди – раници, тениски и чаши Nescafe.

Двете момичета, спечелили от играта на МAD TV, бяха тръгнали към Smokin’ beach преди още да знаят за щастливия си избор и научиха изненадващо за наградата при пристигането си. Те бяха настанени за три дни в палатката на Nescafe 3в1. Настроението на плажа удари последната степен на скалата на втората вечер, когато на сцената излязоха хората, оставили своя знак върху родната хип-хоп култура от 90-те години насам. Шошо и Деко подгряха подобаващо многобройните фенове преди Димна завеса, Спенс, O.C.G. и Скопие виа София да хвърлят в екстаз почитателите си. Брейкденсърите от Sleepwalkingz изнесоха невероятно шоу, а уникалните миксове на диджей Станчо оставиха публиката без дъх.

Купонът на плажа не стихна до изгрев слънце. Дъждът в неделя не попречи на партито да продължи с пълна сила. Независимо от двете безсънни нощи се заформиха нови freestyle батъли между публиката, а за онези, които не могат да се похвалят с глас, беше организирано надиграване с джаги. Диджеите Marty G и Big Mouth от O.C.G. не позволиха на танцуващите да поседнат, а за да са съвсем ведри и бодри всички, се погрижи отново Nescafe 3в1. Спенс и Сарафа пяха за феновете си до два след полунощ, а музиката утихна едва към 4 часа в понеделник. Организаторите са категорични, че „Неочаквано доброто обединение – Снайпер Риюниън” се е оказал невероятно успешен проект и са твърдо решени да поднесат на феновете на хип-хопа в България още по-добър купон през следващата година.

* * *

Александра Николова: Хип хоп е танц, музика, графити и рапиране – Интервю

Сподели в: