Столична община ще е домакин на церемонията по награждаването в конкурса за текст и химн за училища с името на Христо Ботев

На 6 януари 2008 г. чествахме 160 години от рождението на Христо Ботев. По повод на юбилея бяха осъществени редица събития и инициативи от обществен и научен характер, проведени международни прояви, ремонтирани паметници на културата, свързани с живота и делото на великия българин.

Програмата за национално честване включваше и конкурс за текст и химн на училищата “Христо Ботев” в България. В него взеха участие ученици – поети от 69 училища, които предоставиха над 100 вълнуващи текста, съобщиха организаторите.

Националният конкурс излъчи победител – учениците от СОУ “Христо Ботев” в Козлодуй. Музиката към шестте куплета на спечелилата творба е на композитора Хайгашот Агасян.

Тържеството по връчване на наградите на победителите и поощрените ще бъде на 22 април 2008 г. в Столична община. Освен кметът на София Бойко Борисов, който е поканен да награди участниците,  ще присъстват също Боян Ботев – председател на фондация “Христо Ботев”, композиторът Хайгашот Агасян, директори, учители и ученици от едноименните училища и други гости.

Сподели в: