Столичен хотел смело отстъпва стените си на талантливи райтъри

На 20 юли за втори път АРТ ХОТЕЛ „СИМОНА” организира нестандартен уъркшоп като отдава външните си стени на графити художници за тяхна свободна изява. Столичани, които избират спокойствито на града пред морските приключения, могат свободно да наблюдават  участниците в уъркшопа  от 11 часа, които ще импровизират върху фасадата на хотела на тема „Ефектът на пеперудата” и за един ден ще я превърнат в произведение на изкуството.

На уъркшопа на 20 юли, събота, ще участва победителят в Спрайт Графити фест 2012г. Атанас Шкодров  по-известен като BROKE.

OSMC крю – Александър, Даниел, Мария-Елена – със завиден опит участия в редица състезания, фестивали и „работилници“ в България и Европа като – Skrift 2012 , Sprite Graffiti Fest , EG Hip-Hop Fest , “ART Elements”, Hip-Hop Urbanization 1-2, MTN Graffiti Fest и други.

Предишни техни творби, както и повече информация за тях може да видите в прикачения файл.

Вече има една готова графити стена на  6 талантливи младежи на тема “2 a.m. – нищо добро не може да се случи след 2 часа през нощта!”  от първия уършоп, който се проведе на 6 юли.

След силния старт на Графити лято 2013, управата на хотела реши да не заличава нито един графит, а да даде поле за изява и на по-нестандартни места за райтърите.

 Третия уъркшоп, на  3 август,  АРТ ХОТЕЛ СИМОНА  ще реализира на  покрива си, на височина 50 м., като графити рисунките отново ще бъдат запазени и обозрими за целия  трафик поток по Константин Величков.

Финалният уъркшоп – 5 септември, който вече ще събере най-добрите райтъри в кампанията „Графити лято”, ще се проведе също във височина, вече чрез специални вишки и кранове, като художниците ще работят в  огромни мащаби…….. във въздуха!

Тези мероприятия са част от една много по-мащабна инициатива, която наистина гледа на графити изкуството като нещо ексклузивно и специално – 12 селектирани участника ще преобразят 5 ят етаж на хотела само с помощта на  креативността си и любимите  спрейове между 17 и 21 август тази година.  След което, етажът ще се отвори като арт изложба със свободен достъп, като всеки посетител  ще може да гласува за стаята, която най-много му допада в периода 22 август – 12 септември, и да даде своя вот за тримата на-добри финалисти!Всичките ни събития са отворени за любители на графити изкуството и всеки желаещ може да наблюдава уникалното преобразяване на стените на хотела само със силата на спрейовете.

Сподели в: