„Стокхолмската октава“ – исторически трилър от Карън Енгелман

Очаквайте на 17 мартСтокхолмската октава“ – любопитен исторически трилър, преведен на четиринайсет езика! (Откъс от книгата прочетете тук.)

„Стокхолмската октава“ (Издателство Колибри, превод: Владимир Молев, цена 18 лв., 400 стр.) ни пренася в края на осемнайсети век, за да ни запознае с Емил Ларсон, самодоволен бюрократ от Управата на митниците в Стокхолм. Той живее като „истински“ градски човек – пияч, картоиграч и ерген, докато една вечер не среща гледачката мадам Врабц. Спътникът, Затворникът, Учителят, Вестоносецът, Пакостникът, Свраката, Наградата, Ключът – тези мистични карти ще променят живота на Ларсон, а съдбата му се оказва обвързана с националната участ на Швеция!

Карън Енгелман е родена и отрасва в Айова, където завършва визуални изкуства, а по-късно се премества в Швеция и се дипломира като художник-декоратор. Девет години работи като дизайнер и илюстратор в Малмьо, след което заминава за Ню Йорк, записва творческо писане и създава „Стокхолмската октава“ – своя интригуващ дебютен роман.

Сподели в: