Стилян Иванов с нов документален филм за Лидия Ковачева

На 1 септември е премиерата на документалния филм на режисьора Стилиян Иванов „Лидия Ковачева – между мита и науката“. В него, за срещите си с Лидия разказват Нешка Робева и Юри Ангелов. А учениците й д-р Емилова, д-р Гайдурков и д-р Георгиева дават практически съвети за здравословен живот и хранене.

Лидия Ковачева – между мита и науката“ не е обичайният филм-портрет. Той не е и посмъртна жалба. Лентата е изпълнена с оптимизъм и е чудесен пътеводител за тези, които са тръгнали или искат да поемат по пътя на изцелението си.

Филмът има 11 езикови версии и ще бъде разпространен на DVD във всички големи книжарници на страната.

Идеята за създаването на филма по повод 100-годишнината на Лидия Ковачева, принадлежи на д-р Людмила Емилова. Тя и режисьорът Стилиян Иванов смятат, че повече хора трябва да научат за „откритието“ на великата българка. „Откритие“, което осигурява не само дълголетие, но и качество на живот. Людмила и Стилиян приемат Лидия за един от духовните Учители на България, чрез филма искат да подскажат, че нейната система на хранене гарантира здраве, жизненост, работоспособност, добро настроение и творчество.

Сподели в: