Стилиян Георгиев – Любовта е моето вдъхновение

Стилиян Георгиев е роден на 14 февруари 1986 г. Живее в Плевен. Завършил е Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, но поезията е неговото истинско призвание. С типичните за водолея интереси към информационните технологии, той създава собствен сайт за поетично изкуство www.stihovebg.com, чрез който успешно съчетава и двете си занимания.

Кое е Вашето вдъхновение?

Моето вдъхновение е любовта – това невидимо чувство, което ни радва и разплаква.

Тя ни прави по-силни да се борим и да не се предаваме, да търсим своето щастие и да го пазим, когато го намерим.

Къде намирате красотата?

Красотата намирам в малките, но истински неща, на които можеш от душа да се зарадваш. Вътрешната красота е едно от най–красивите неща, които притежава човек.

Как решихте да създадете поетичен сайт?

В начало беше мой личен сайт, но братовчед ми, Данаил Недялков, предложи да направим нещо повече и така вече 4 години заедно го развиваме. Целта ни е да съберем автори с малък или по-голям опит в писането. Даваме шанс самите автори да се самоанализират, коментират и оценяват. Ние не можем да кажем: “Ти нямаш талант, ти имаш” – не сме съдници и няма да бъдем. Нека авторите се учат един от друг, нека придобиват знания и опит, като си помагат помежду си.

Пишете ли Вие самият и ако да – какво, кога?

Да, пиша, когато имам свободно време или когато нещо ми хрумне – било то на път или в нас пред компютъра. Пиша за любовта, та нали тя е една магия, за нея стихове се пишат и песни пеят. По-често пиша тъжни неща, не че не съм щастлив, напротив, просто за болката се пише по-лесно, защото истински я изживяваме и по-лесно можем да я опишем.

Какво намирате в стиховете?

Стиховете са отдушник. Чрез тях се изразява мъка или щастие. Така човек се успокоява и може да премисли нещата по-трезво.

Всеки ли може да пише поезия?

Поезията е като спорта – не на всеки се отдава. Едни пишат хубаво и красиво, други по-слабо. Затова ние създадохме точно такъв сайт – по-талантливият да помага на по-слабия и така взаимно да се допълват. Това е място и за много запознанства. Тук се раждат приятелства и можеш да намериш човек, с когото да споделиш своите тайни.

А всеки ли може да чете и чувства поезията?

Всеки може да я чете, стига да има желание да вникне и усети силата на думите, които са написани. Чувства този, които има добро сърце, този, който може да оцени красивото и истинското.

За какво мечтаете?

Мечтаем да намерим спонсор, чрез който да осъществяваме различни конкурси.

Хора, които биха помогнали на нашата кауза: да помагаме на талантливите автори в България и заедно да правим добро – нещо, което в днешно време се среща по-рядко.

Как преминава един Ваш ден?

Ставам сутринта, преглеждам на чакащите творби за публикация, редактирам грешки в произведенията и ако всичко е наред, ги пускам за публикация. След това преглеждам всички коментари дали са написани на кирилица, ако има на латиница, ги трия. Същото важи за подадените за публикация творби. През целия ден нашите редакторки следят за нови творби и ако има, те веднага ги оглеждат и преценяват дали да ги публикуваме. Почти винаги има някой онлайн, който отговаря на въпроси, зададени от автори или посетители на сайта.

Вашето пожелание за читателите на Kafene.bg

Посещавайте по-често този сайт, научете нещо интересно и любопитно. Елате в света на красивото. Нека бъдем добри и се усмихваме по-често.

Сподели в: