Стилист на Шакира демонстрира новите тенденции в боята за коса

Италианският стилист Джузепе Кавалино гостува у нас, за да демонстрира пред коафьори и любители на модата най-новите тенденции в цветовете за коса за топлия моден сезон.
Стилистът бе у нас по покана на Антоанета Цветанова – вносител на италианска козметика. Кавалино, който е работил със зезди като Шакира, италианския дизайнер Салваторе Ферагамо, за календара на футболния отбор на Неапол Calcio Napoli и много други, бе главният герой на семинар в MALL of Sofia в началото на седмицата. Той демонстрира действието най-големия хит в Италия в момента – био боя с арган и кератин от кашмир. Кавалино преобрази пет модела на живо и разказа за най-новите 40 цвята, с които дамите ще очароват през топлия сезон.
Стилистът има над 20 годишен опит, работи в Неапол и е възпитаник на световноизвестната академия Vidal Sasoon. За работата си с Шакира Кавалино сподели, че тя се държи изключително естествено на фризьорския стол, без да проявява типичните за звездите капризи и прищевки, и се вслушвала във всеки негов съвет, доверявайки се на опита му. Русият цвят на певицата отново ще е на мода, но този път с по-нестандартни нюанси, като бежово, цвят коняк, дори нежно розово. Другите модерни нюанси за новия сезон ще са виолетово, медено, оранжево и карамелено. Преливането на цветове в косите, дори контрастни, продължава да е на модния пиедестал.
Кавалино посъветва българските дами да се възползват от новата мода и да експериментират по-смело с цветовете, тъй като забелязал, че нашенките се движат повече с еднообразни, близки до естественото коси.

Сподели в: