Стиймпънк модно ревю – красиво и зловещо

Странната, красива, но също страшна и зловеща стиймпънк мода днес събра многобройна публика по време на ревю в ON! Anime зоната на ON! Fest 2013 в Интер Експо Център. Манекените излязоха на сцената изцяло в стилистиката на стиймпънка: красиви жени с корсети, поли и дантела, и мъже в костюми и очила на летци, с ретро футористични бижута, държащи странни китари и оръжия.

Ревюто беше организирано от клуб НАКАМА и Анелия Иванова. Дрехите и аксесоарите са дело на Петър Арбов от punto art bazaar. Утре, неделя, 22 септември, от 11 до 12 ч.  ще има работилница за стиймпънк бижута с предварително записване на щанда на punto art.

Стиймпънк модата има определени правила, но те са в широки граници – главното е постигането на синтез на викторианската мода с научната фантастика. Често дрехите и аксесоарите към тях изглеждат странни, страшни, зловещи.

Използвани елементи в стиймпънк модата са: роклите, корсетите, полите, ръкавиците, шапки, дантелите за жените, а при мъжкото облекло – костюми с жилетки, палто, къси гети или дрехи в милитъри стил. Особено внимание се обръща на аксесоарите – джобни часовници, чадъри, кръгли очила за четене или очила,наподобяващи използваните от летците. Съвременни вещи като мобилни телефони и музикални плеъри също може да влязат в списъка, но след като им се придадат викториански вид. Като подстилове на стиймпърнк модата са неовикторианския стил, готик модата, стилът Лолита и готическия аристократ.

Сподели в: