Стив Лукатър с албума “Ever Changing Times”

Известен най-вече като китарист и вокалист на легендарните Toto и неуморим студиен музикант, Стив Лукатър е издал досега и три солови албума. “Ever Changing Times” определено е още един музикален бисер в творчеството му, характеризиращо се с високо качество. Негова запазена марка са: изключителното свирене, разнообразието на музикалните стилове – от прочуствени балади до здрави рок парчета и фюжън препратки както и брилянтната продукция.

“Изминаха 10 години от последния ми „вокален” проект. Междувременно се забавлявах много с фюжън и инструментална китарна музика и дори спечелихме „Грами” с Лари Кориел за нашият общ албум, но почуствах, че е време да попея и рокирам отново”, споделя Стив. Неговите композиторски умения и възможности естествено са се развили във времето и никой няма да отрече, че „добрата музика винаги е добра”, особено когато творческият процес е традиционен – музикантите се събират заедно в едно помещение и правят качествени парчета.

Новият студиен албум е записан за няколко месеца между турнетата на Toto през 2007. Той включва 11 песни, включващи всички аспекти на това, което феновете очакват от него.

В проекта вземат участие някои много специални хора като бившия вокалист на Тото Joseph Williams и Bill Champlin от Chicago, които правят бекинг вокалите, Leland Sklar – бас, Steve Weingart, Jeff Babko и Randy Goodrum – клавишни и синтезатори, Steve Porcaro – cameo на едно от парчетата, Abe Laboriel Jr. на барабаните както и много други гост-звезди и приятели, между които сина на Люк, Тревър, съавтор на две от композициите. Всички те помагат в постигането на впечатляващия и свеж краен резултат. Парчето “Stab in the Back”, е посветено на Walter Becker и Donald Fagen от Steely Dan, чиито голям фен е Стив.

“Ever Changing Times” дава на Стив Лукатър уникалния шанс да изяви своята музикална свобода и ще донесе на слушателите истинска наслада. Световната премиера на албума беше на 22.02.2008 г.

Сподели в: