Стефан Данаилов стартира „Дами канят” в Пловдив

Проф. Стефан Данаилов ще даде старта на „Дами канят” в Пловдив на 7 март от 18 часа в мол „Галерия Пловдив”. Но не на продължението на култовия филм, а на второто издание на изложбата със същото име. Проектът е съвместна инициатива на Дружеството на пловдивските художници, АРТ мол Галерия. В навечерието на 8-ми март жените творци от арт сдружението ще покажат своя нежен поглед към света чрез живопис, графика, пластика. Пръв ще има възможността да оцени техните творби Стефан Данаилов, чийто емблематичен кино образ в лентата „Дами канят”  вълнува не едно поколение българки.

Откриването на „Дами канят” е на 7 март от 18 часа в галерийния салон на втория етаж в мол „Галерия Пловдив” /зад стената за катерене/. Елегантната изложбена зала много бързо се превърна в арт средището на Пловдив с многообразието от културни събития, перфектната им организация и одухотворения интериорен дизайн на 1 000-та кв.м площ. Изложбата ще продължи 1 месец.

За Националния празник – 3 март, екипът на мол „Галерия Пловдив” е подготвил специална програма за пловдивчани. От 11 часа в източния атриум на търговско-развлекателния комплекс „Галерия от таланти”, с водеща Ася Антонова, ще събере малки и големи палавници за интересни забавления. Същият ден, на същото място, от 16 часа, идва ред на мама, тате, баба и дядо да почувстват празника – като заиграят кръшно хорце с фолклорните състави на АБНТ „Гео Милев”, „Пъстра китка”, „Жарава”, „Луди млади” и състава към читалище „Светлина”.
Безплатните празнични концерти продължават и на 4 март, петък, с музикален поздрав от женска фолклорна група „Родна песен”, спортен клуб „Самодива”, клуб по спортни танци „Флейм данс”, смесен хор „Родопско ехо” и фолклорен ансамбъл „Веселие”. Купонът започва в 12 часа в източния атриум на мол „Галерия Пловдив”.

Вижте още:
В Пазарджик се открива еротичната изложба "Селото-девица, градът-блудница"

Сподели в: