Стая със загадки – най-новото интелектуално забавление на София

Един час откъсване от реалността в стаята със загадки Vestigo

Колко често се коментира напоследък,че компютърните игри са вредни, асоциализиращи и т.н.? Новата мода по целия свят, завладяла последната година и България е да преживееш 1 час една компютърна игра с приятели.

Манията, известна по света като Real-Life Room Escape, или Стая със загадки, съществува от 2006-та година и следва почти една и съща схема – отбор от 2 до 5 човека, бива заключен в стая и трябва сам да открие изхода в рамките за 60 минути посредством решаване на различни загадки. Стаите са развлечение, достъпно за всяка възраст, тъй като не изискват специални физически и психически умения, а просто наблюдателност и съобразителност. Въпреки това в световен мащаб само около 30% от посетителите на Стаи успяват да излязат в рамките на 1 час. Единственият недостатък на т.нар. Забавление за интелигентни хора е, че посетил го веднъж, не можеш да влезеш отново, защото загадките ще са същите.

Най-новата и интересна Стая в София се казва Vestigo.Тук посетителите са в ролята на авантюристи по следите на тайно общество на име Вестиго. Първата Стая e "Чаркове и изобретения" пренасят посетителите в дома на известен викториански изобретател. Цялата Стая е решена в стилистиката Steampunk – светът на героите на Жул Верн и Артър Конан Дойл, в който техническата революция на парните машини и часовниковите механизми заемат централно място. Стиймпънкът вече става все по-популярен освен в литературата и киното, в модата, бижутерията и изкуството. В света вече има над 2 000 стаи, но такива със стиймпънк тематика, освен Вестиго, има само една – в родината на стиймпънка – Англия.

Посещение в Стаята е подходящо както за приятно прекарване с приятели, за тийм билдинг или семейно забавление.

Цената е колкото един билет за кино, а преживяването – незабравимо!

За повече информация и резервации: www.vestigo.bg

https://www.facebook.com/VestigoEscape

Вижте още:
Бърза игра с награда: Били ли сте в Стая със загадки?

Сподели в: