Стартира Фестивал на българското образование

И след великденските празници културният живот на София продължава да тече. Предлагаме ви седмичната програма на Националния дворец на културата за периода 25 април – 1 май 2011.

На 25 април се открива изложбата живопис на Решат Амети (Македония). Всеки, който желае да я посети може да го направи в Арт галерия НДК – 11:00-19:00 часа.
Продължава до 29 април.

28 април
Зала 11, 18.30
Юбилеен концерт "Щастливеца и приятели"
Вокална формация”Щастливеца” с диригент Роси Йорданова многократно участва в културните празници, организирани от район „Оборище” на Софийска община по различни поводи: Великденски и Коледни концерти, юбилейни и музикални празници, и др. С този концерт Общината чества 10-годишния юбилей на формацията, която е един от съставите на Народно читалище ”Алеко Константинов”. Освен щастливите юбиляри, в програмата участват известни музиканти, както и приятели на формацията: Коцето Калки, Мими Иванова, Развигор Попов, солисти на Студио „Музика”.
На рояла: Теодор Христов
Цигулка: Константин Томов

На същия ден стартира и Фестивал на българското образование, който ще продължи до 30 април.
Етажи 0 – 2, 10.00-19.00
Какво представлява той?

– Публично представяне на общински, държавни и частни образователни институции със собствен облик, показване на техния стил и визия от РR екипи
– Запознаване с партньорите в образованието – НПО, фирми, общински и държавни институции
– Непосредствено общуване с родители и ученици
– Установяване на връзки и партньорства
– Над 30 постоянно действащи творчески центрове и студиа-работилници, представяния, конкурси и демонстрации, утвърждаващи новаторски образци и методи на работа на ученици, студенти, учители и преподаватели.
– Възможности за творческа изява, общуване и забавление.
– Представяне на разработени и осъществени проекти и партньорства, на идеи за бъдещи дейности  
– Разговори и обсъждания на актуални проблеми в областта на образованието

Ученици, педагози и родители, от училища, детски градини, школи и клубове, студенти и преподаватели, колеги от неправителствени организации и всички, подкрепящи каузата, които желаете да се представите, да играете, танцувате, пеете, рисувате и четете, да демонстрирате компютърни умения, да правите опити и експерименти, да спорите и да се забавлявате, очакваме Ви!

Организатор: Сдружение ”Професионален форум за образование”

1 май
Зала 11, 11.00
Концертна гала на Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти”. Това е едно от най-значимите пролетни събития за детско творчество, организирано от Националния дворец на децата. В концерта участват най-добрите, най-самобитните, най-подготвените млади артисти. Публиката ще види неповторими багри, очарователни изпълнители, изкуство от най-висока класа в един наистина прекрасен спектакъл.

Проява на Летния детски фестивал „Нови съзвездия” в рамките на ХVІ „Салон на Изкуствата”

Вижте още:
Международен конкурс "Музиката и земята"

Сподели в: